Virágzó vidékünk

Mobilapplikáció vezet a világhírű kegytemplomhoz

wikimedia commons
wikimedia commons
Az ingyenes telefonos alkalmazással elérhetővé válnak hazánk legnépszerűbb turisztikai célpontjai.

Számos magyar templom is elérhető egy ötletes applikációval – írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportál.

A Nyíregyházi Egyházmegye közlése szerint a GuideMe, Magyarország a zsebedben applikációban immár megtalálható a nyíregyházi püspöki székesegyház.

Az ingyenes applikáció  megismerteti a magyar régiók turisztikai látványosságait. Az applikációt használó külföldi és belföldi turisták úti célt választhatnak Magyarország egész területén. Aki Nyíregyházára és környékére érkezik, térképen láthatja, hol található nyíregyházi püspöki székesegyház. Néhány fotó és történeti áttekintés is kalauzolja az érdeklődőket.

Könnyező Szűzanya

Hasonlóan a Szent Miklós-székesegyházhoz, a máriapócsi kegytemplom is szerepel a GuideMe Appban. Mint ismert, évente több százezer zarándok és turista  fordul  meg Máriapócson és keresi fel a könnyező Szűzanya képéről méltán európai hírűvé vált kegyhelyet, amely a Közép-Európát átszelő zarándok útvonal, a „Mária Út” egyik fő állomása. Máriapócs 2003 óta tagja a kontinens legjelentősebb Mária-kegyhelyei egyházi szervezetének, az Európai Máriás Hálónak és 2005-ben elsőként nyilvánították Magyarország nemzeti kegyhelyének.

Az applikáció letölthető Magyarország a zsebedben címmel.

Kapcsolódó
Megújult a bringások kedvenc appja: ha csak egy dolgot töltesz le biciklisként, ez legyen az!
Egy éves lett a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációja.
Olvasói sztorik