Kertünk-Portánk

Elképesztő, mit találtak egy fonyódi ház udvarán

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészsége
400 tonna mennyiségű szemetet halmozott fel belterületi udvarában.

A Fonyódi Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vádlott saját háztartásában engedély nélkül gyűjtötte, válogatta, aztán értékesítette a leadható hulladékot, írta Magyarország Ügyészsége.

A vád szerint a terhelt 2022 novemberéig 400 tonna mennyiségű szemetet halmozott fel belterületi udvarában, ami között volt fém-, műanyag-, üveg- és gumiabroncs hulladék, de fa nyílászárók és kábelek szintén fellelhetők voltak. A férfi ezeken felül kilenc, forgalomból kivont, roncs járművet is tartott az ingatlanon

– részletezte az estet a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

Kiemelték:

A férfi a jelentős mennyiségű fémet tartalmazó szemetet szétválogatta, majd a hasznosítható fémhulladékot méh telepen eladta, amely tevékenységből közel 640.000 forint jövedelemre tett szert. A vádlott azonban a hulladékgazdálkodás körébe eső gyűjtésre, kezelésre és szállítással történő leadásra engedéllyel nem rendelkezett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a bűncselekményből származó bevételének elkobzására tett indítványt.

Kapcsolódó
Ezeken a helyeken termelik a legtöbb szemetet az országban
Óriási a különbség egy-egy település hulladékmennyisége között.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik