Sokakkal előfordult már, hogy a reggelire elfogyasztott fél avokádó másik része a későbbi étkezésre bebarnult.
Azt már rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy ez nem a romlás jele, az avokádó ugyanúgy fogyasztható marad, ugyanakkor íze minimálisan változhat, és jóval kevésbé étvágygerjesztő a látványa.
A barnulást az okozza, hogy amikor felvágjuk az avokádót, az abban jelenlévő fenolos vegyületek oxigénnel találkoznak, így a fenolokból barna pigmentek, úgynevezett melaninok keletkeznek, akárcsak az almánál, a körténénél vagy a burgonyánál.
Erre is van már viszont egy elég egyszerű, de annál hatékonyabb megoldás, aminek segítségével meggátolhatjuk ezt a folyamatot. Alábbi galériánkban mutatjuk, hogy hogyan.




Arról, hogy miként lesz villámgyorsan puha az éretlen avokádó, itt írtunk korábban.
