Azonosították a csirke legveszélyesebb részeit, amik elpusztíthatatlan parazitákat hordoznak, írta a Magyar Hírlap a NEWS.ru cikkére hivatkozva.
A csirke tüdejében magas hőmérsékletnek ellenálló paraziták élhetnek
– mondta Alekszandr Umnov, az Állami Pedagógiai Egyetem Orvostudományi Karának Alapvető Orvostudományi Tanszékének előadója, és kiemelte, hogy a csirkefejben káros anyagok halmozódhatnak fel, amelyek a hőkezelés során sem tűnnek el.
Óvatosan kell bánni a csirkemelléktermékekkel
Pontosan ezek lehetnek nagyon negatív hatással a szervezetre.
A csirke tüdeje nagyszámú parazitát és káros baktériumot tartalmaz, amelyeket a főzés nem pusztít el. A farkát sem szabad ugyanezen okból megenni, bármennyire is csábító. A csirke fejében káros anyagok halmozódhatnak fel élete során, és ezeket az anyagokat a főzés nem távolítja el
– jegyezte meg Umnov.
Az orvos hangsúlyozta, hogy a friss csirkemáj mértékletes fogyasztása előnyös, mivel gazdag rézben, B12-vitaminban és vasban. Ugyanakkor óvatosságra intett, hogy magas koleszterinszintje miatt ez a belsőség nem alkalmas vesebetegségben, gyomorfekélyben vagy gyomorhurutban szenvedők számára. Azt is tanácsolta, hogy ne adjanak csirkemájat három év alatti gyermekeknek.
A csirkemáj gazdag A-vitaminban (retinol), amely mértékkel fogyasztva jótékony hatással van a bőrre és a hajra, de a túlzott bevitel gyorsan kialakuló toxicitáshoz vezethet, ami kellemetlen következményekkel járhat, beleértve a szédülést, a migrént és az émelygést
– összegezte Alekszandr Umnov.
Mint azt megosztottuk, ezeket élelmiszereket a hűtőben kellene tárolni, de mégsem ezt tesszük, valamint arról is beszámoltunk, hogy szakértő tisztázta, hogy ártalmas-e az egészségre a lefagyasztott kenyér.

