Mozaik

A természet nem felejt, Dubaj napi harcban áll a sivataggal

Ismerjük el, hogy a természet nem adja magát könnyen.

Dubaj egy nagyváros és egyben egy állam is, amely része az Egyesült Arab Emírségeknek. Egy félszigeten fekszik a tengerparton, de a szárazföldi hátországa egy hatalmas, homokos sivatag. Maga a Dubaj emírség 3900 négyzetkilométer nagyságú (picit nagyobb, mint Zala megye). Kétmilliós a lakossága.

Dubajban lényegében két évszak van: tél (november-április) és nyár (május-október). Április közepe táján kezdődik a felmelegedés és ennek a hónapnak a végére már, napközben eléri a 30 Celsiust a hőmérő higanyszála. Június és október között 35-40 fok a napi átlaghőmérséklet. A nyár közepén gyakran van 45-50 fok meleg. Még éjszakai is nagyon meleg van ilyenkor. Nyáron nagy a páratartalom is. Az emberek nyáron többnyire csak este 8 után mozdulnak ki a szabad levegőre.

Irenaeus Herok ausztrál fényképész fantasztikus drónfotói jól mutatják a természet és a civilizáció harcát.  Irenaeus pazar légi felvételeire a Lájk figyelt fel, és a fotókon valóban úgy tűnik, mintha a sivatag éppen bekebelezni készülne a Dubaj útjait.

https://www.instagram.com/p/BJXI7OKj0I-/?taken-by=iherok

Tarmac island

A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on

No one said… it will be an easy ride.

A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on

https://www.instagram.com/p/BNmrUWoAodZ/?taken-by=iherok

Címlapfotó: pixabay.com

Boldogságot teremtő videósorozatot készítettek! Íme 50 óra a természet hangjaival
Kutatások igazolják, hogy a természet boldoggá tesz. Hangolódjunk csodás felvételekkel!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik