Életmód

Boldogságot teremtő videósorozatot készítettek! Íme 50 óra a természet hangjaival

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször  10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Számtalan kutatómunka folyt már annak kiderítésére, hogy a természetet jelenléte  hogyan, milyen mértékben befolyásolja boldogságunkat. Miután egyértelművé vált, hogy a fák, a növények és a madarak jelenléte jelentősen hat boldogsághormonunkra, így a további kérdés az volt, hogy hasonló pozitív eredményt hozhat-e, ha mindezt képernyőn lájuk?

A BBC Earth és a Kaliforniai Egyetem új tanulmánya szerint a válasz igen. Természetesen a BBC Earth a világ természetes világának bemutatásával foglalkozik, de a kutatások szerint a természetről szóló dokumentumfilmek nem csak inspirálnak, elégedettséggel és örömmel töltenek el, hanem csökkentik a fáradtságot, a haragot és a stresszt.

Noha nehéz elképzelni, hogy a hegyek látványa a televízióban ugyanolyan hatást gyakorolhat, mint személyesen gyönyörködni a hegyvonulatokban, de mégis, hasonló ahhoz.

Ez adott lendületet, hogy a BBC Earth megvalósítsa a  Boldogság projektjét. A sorozat küldetése, hogy boldogságot csempésszen a nagyvárosokban élő emberek mindennapjaiba a természet csodáinak látványával.

A legfontosabb cél a az volt, hogy tökéletes egységben legyenek a vizuális képsorok a mögöttes természetes hangokkal. Mindegyik film valóságos meditatív utazást tesz lehetővé, így lehetőséget kínálva arra, hogy a természet napjaink szerves része lehessen.

Ha nincs lehetőségünk a a hegyekbe menni vagy éppen a trópusi erdőket járni, akkor akár egy karosszékben is részünk lehet egy csodás kalandban.

10 óra relaxáció a dzsungel hangjaival

10 óra relaxáció a szigetek, tengerek hangjaival

10 óra relaxáció a hegyek hangjaival

10 óra relaxáció a sivatag hangjaival

10 óra relaxáció a sztyeppék hangjaival

Elhoztuk nektek énekesmadaraink gyönyörű dalait
A teljesség igénye nélkül szedtük össze a legszebb madárdalokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik