Életmód

Pogácsával és pálinkával száguldva népszerűsítik a magyar népmesét

Benzingőz, gumifüst, adrenalin, azaz gyorsulási verseny. Most új színt kapott a sportág.

Hugirace néven ismert a Magyar Népmese autós sportcsapat, melyet egy kőszegi pár, Forgó Gabriella (Hugi) és Mihályi Balázs (Break) alkot. Régi Toyota Corollával versenyeznek, az autót Mese névre keresztelték.

Száguldás népviseletben

Fotó: KS Média
Fotó: KS Média

A hagyományőrző motívumokkal díszített kocsival a mesés öltözetű Hugi hasítja a távolságot, a Ludas Matyinak öltözött Break pedig az egyszemélyes technikai személyzet – írta a nyugat.hu.

Fotó: KS Média
Fotó: KS Média

A hölgy civilben grafikus, párja informatikus, és szabadidejük minden percét az autósportnak szentelik. 2014-ben kezdték pályafutásukat, azóta számos hazai versenyen bizonyultak a legjobbnak kategóriájukban.

Barátsággal, vidámsággal és persze pogácsával, illetve pálinkával igyekszünk az amúgy sem unalmas rendezvényeket még egy kicsit megspékelni, ezzel közelebb hozni egymáshoz az embereket – írják honlapjukon.

Többször az is előfordult, hogy megkérdezik: mennyit kell fizetni a pogiért vagy a pálinkáért, mert a nézők nem tudják, hogy a kínálgatás a kettős „védjegye”.

Fotó: Facebook/Hugirace
Fotó: Facebook/Hugirace

Pogácsa, pálinka mindig van kéznél

A pogácsát egyébként Hugi édesanyja készíti, pálinkából pedig mindig akad finom házit, de számos alkalommal kínáltak Kőszegi-szeletet is, hogy a város specialitását is „menedzseljék.”

Fotó: Facebook/Hugirace
Fotó: Facebook/Hugirace

Sokáig őrizni a hagyományokat

Hugi és Break komolyabb célt nem fogalmazott meg. Sokáig szeretnék őrizni a hagyományokat, népszerűsíteni a magyar népmesét, és minél több versenyt megnyerni. A magunk részéről kitartást és sok sikert kívánunk hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik