Életmód

Jégtáblákon zongorázott a sarkvidékért az olasz művész

A nem mindennapi koncertet filmre vették. Gyönyörűre sikerült!

Ludovico Einaudi olasz zongorista és zeneszerző egy különleges, zenés videót készített az Északi-sarkkörön, hogy felhívja a figyelmet bolygónk törékenységére, és ezáltal arra, hogy mindannyiunknak lépni kell védelmében, ahogyan tudunk.

Mert ezt a bolygót nem a szüleinktől örököltük, hanem a gyermekeinktől kaptuk kölcsön. Sajnos ez már nem igaz. Nem kölcsönkaptuk a gyermekeinktől a földet, hanem elraboltuk tőlük. (Jane Goodall)

Jane Goodall szavai legalább akkora robajjal szólnak, mint az északi-sarkvidéki, gyorsuló ütemben töredező (borjadzó) gleccservégek tömbjei zuhanáskor.

A Föld bolygót ért bántalmazás összes hatása fokozatosan eléri a társadalom minden rétegét, a világ minden részén. Egyre többen értik meg, hogy termőföldjeink vegyszerekkel való mérgezése egyben önmagunk mérgezését jelenti. És egyre több ember kezd ráeszmélni, milyen is lesz a világ dédunokáinknak, ha mi nem cselekszünk. Mégpedig azonnal. …

„Addig, amíg kormányaink és fő pénzügyi intézményeink célja a soha véget nem érő gazdasági növekedés, addig, amíg a nagyvállalatok továbbra is előnyben részesítik az azonnali nyereséget a gyermekeink jövőjével szemben, és addig, amíg a Föld lakosainak ilyen nagy része továbbra is kilátástalan szegénységben él, a természet ellen elkövetett bűnöknek nem lesz vége. … Nem szabad elveszítenünk a reményt, nem szabad föladnunk… De fogy az idő, és föl kell gyorsítani a munkát, különben késő lesz.”

Az Északi-sarkvidék védetté nyilvánításáért létrejött petíciót itt lehet aláírni.

Forrás: greenfo.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik