Életmód

Karanténdal: nagyot énekelt Szandi a rockzene tengerében

Az énekesnő Alapi István karantén-projektjéhez kapcsolódott, és sok Edda-rajongó szívébe belopta magát ezzel a teljesítményével.

Mint azt a Sokszínű vidék megírta, Alapi István, az Edda Művek szólógitárosa a koronavírus járvány idején – koncertek, fellépések hiányában – megnövekedett szabadidejében az „István Alapi’s Quarantin Project” keretében olyan zenésztársaival, akik hozzá hasonlóan otthonukban rendelkeznek a szükséges technikai feltételekkel, virtuálisan készít klipeket, ahogy fogalmaz: session videókat. Célja, hogy rajongóinak így kedveskedjen az otthoni bezártságban, az önkéntesen vállalt karantén napjaiban.

Első két dalát Kovács Péterrel, művésznevén KOVAX-szal készítették el, akivel a Jeff Porcaro Emlékzenekarban együtt zenéltek. Talán mondani sem kell, hogy az Alapi-rajongók nem győzték dícsérni a két karanténdalt, amelyet alább hallhatunk.

Az első: Hold The Line (Toto)

A második: I Will Remember (Toto)

Nem kellett sokáig várni a harmadik karantén dalra, méghozzá igazi meglepetéssel. A népszerű énekes Szandi és zenész-zeneszerző férje, Bogdán Csaba csatlakoztak a projekthez, ráadásul Szandi olyat énekelt, hogy – mint az Facebookon hozzáfűzött kommentekben olvasható – azok is szívükbe zárták az énekesnőt, akiket “eddig kivert a hideg, ha meghallották”.

A napokban az Edda gitárosa, Alapi Pisti barátunk felhívott minket, hogy csatlakoznánk e hozzá a karantén project programhoz, és lenne-e kedvem rockot énekelni. Mivel Csabival mindketten nagyon szeretjük a rockzenét, boldogan mondtunk igent. Nagy AC/DC rajongóként én a Highway to Hell-t választottam. Fogadjátok szeretettel ezt a közös produkciót, amiben együtt fürdünk a rockzene tengerében. Kitartást mindenkinek!

– írta Facebook bejegyzésében Szandi.

Alapi István mosolygós jelekkel kísért mondandója sem váratott magára, amikor közkinccsé tette a dalt.

Na, ennek a nótának a keverése és videóvágása során végig fülig ért a szám

fűzte hozzá.

Most pedig érdemes meghallgatni, milyen nagyot alkotott az Alapi-Bogdán-Szandi trió.

A harmadik: Highway to Hell (AC/DC)

A karantén-projekt természetesen folytatódik. Mint Alapi István érdeklődésünkre elmondta, készül már az újabb 4-5 nóta. Bekapcsolódott a klipek készítésébe Hegyessy Csaba dobos, és Alapi István egy Amerikában élő zenész barátja. A többi maradjon meglepetés, mert lesz még belőle!

A gitáros Facebook oldalán folytatja az élő diskurzust rajongóival. A következőre éppen ma, március 25-én 19 órai kezdettel kerül sor, ahová várja az érdeklődőket.

Kiemelt képünkön Szandi és Bogdán Csaba a 2020. március 7-i Edda koncerten a Budapest Arénában – Fotó: Facebook/Szandi hivatalos oldala

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik