Életmód

Jövőre is jut minden estére egy népmese

Egyszerre tanítanak és szórakoztatnak.

Sikeres volt, és jövőre folytatódik az idén elindított Minden este népmese című cselekvési program, mely kormányzati támogatással valósult meg, célja pedig a népmese hagyományainak megőrzése, a mesélés, a mesehallgatás és a meseolvasás népszerűsítése – írta az MTI.

A következő nagy rendezvényre sem kell sokáig várni: Benedek Elek születésnapja alkalmából 2016. szeptember 29-én egész napos mesefesztivált rendeznek Hajdúböszörményben.

mese2

A Nemzeti Kulturális Alapon (NKA) keresztül idén csaknem 25 millió forintot fordítottak többek között mesetáborokra, fesztiválokra, valamint pedagógusok továbbképzésére. A népmesék megismerésének számtalan előnye van, például bővíti a gyermekek szókincsét, színesebbé teszi a fantáziájukat, egyszerre tanít és szórakoztat. Azokban a családokban, ahol rendszeresen olvasnak népmesét, szorosabb a gyermek-szülő kapcsolat.

A következő évben más forrásokból is támogatják a népmese népszerűsítését szolgáló rendezvényeket.

Kedvcsinálónak következzen egy magyar népmese:

Fotók: filmkultura.hu

Innováció és környezetvédelem kéz a kézben jár a német fővárosban. Berlin sokat tesz azért, hogy klímabarát, innovatív, élhető célponttá váljon, és az eddig elért eredményeit nem rejti véka alá. Turistaként számtalan egyedülálló programot kínál fenntarthatóság témában.
A magyar ember szívéhez legközelebb álló folyó a Duna – ezzel talán minden magyar egyetért. Tudjuk, hogy a németországi Fekete-erdőből ered, de vajon ismerjük-e azokat a német városokat, amelyeken mondhatni még fiatal folyóként áthalad? Ha úti célnak Regensburgot jelöljük ki, akkor nemcsak a folyó növekedésének, hanem a magyar és európai történelemre hatással bíró események helyszínének is nyomába eredhetünk.