Életmód

Cserdi újra megmutatta magát – Rabokkal sütötte a muffint a polgármester

Bogdán László sosem veri nagydobra, amit tesz, vagy ami falujában történik.

A Baranya megyei, többségében cigányok lakta kis falu roma származású polgármestere nemrégiben a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe látogatott, ahol motivációs előadást tartott a fogvatartottaknak hitről és gondolkodásról – olvasható a BV weboldalán.

Bogdán László szinte napra pontosan egy éve járt itt. Előadásának hatására több elítélt kérte, hogy újra találkozhasson vele.

A polgármester a mostani találkozón elmondta a „Cserdi-csodaként” közismert fejlődés hátterét, mely szerinte egyáltalán nem csoda, inkább a sok befektetett energia és lelkesedés kifizetődése.

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Mint korábban megírtuk, Bogdán László polgármesteri székbe kerülése után, az elmúlt években megszűnt a bűnözés Cserdiben. Minden lakó igyekszik bekapcsolódni a közösség munkájába. Saját márkájú termékeik vannak, rendszeresen jótékonykodnak: inkább ők adnak, mint másoktól elvegyenek.

Hinni kell abban, amit csinálunk, hinni kell annak sikerében minden nehézség ellenére. Nincs jogunk átlépni azt a határt, mely másokban már feszültséget okoz és meggyőződésem, hogy a jó szóval számos ajtó megnyílhat. Mindig meg lehet találni azt a pontot, ami a tisztesség határa – mondta a fogvatartottaknak Bogdán László.

A cserdiek a polgármestert 500 muffin elkészítéséhez szükséges alapanyaggal „engedték el” Balassagyarmatra. Bogdán László az 500 adagot a fogvatartottakkal közösen sütötte meg, majd a friss sütiket az egyik helyi óvoda gyermekeinek adta át.

Fotó: Lelovics Zoltán
Fotó: Lelovics Zoltán

Címfotó: Lelovics Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik