Életmód

Az özönvíz előtt: DiCaprio klímaváltozásról szóló teljes filmjét nézhetjük

Leonardo DiCaprio mindig szívén viselte a bolygó sorsát, a National Geographicnak forgatott filmjében is a Föld megmentésére keresi a választ.

A színész olyan nagyszabású alkotást készített az Oscar-díjas dokumentumfilmes, Fisher Stevens-szel karöltve, amely nemcsak a globális felmelegedés katasztrofális következményeit mutatja be, hanem arra is keresi a választ keres, hogy miként lehet megmenteni az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat.

Kapcsolódó anyag >>> Így változik a Földünk! Beszédes fotók

A kérdés adott: milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek, és miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan neves embereket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten.

Azonnal cselekednünk kell!

Nehéz időket élünk. A világban ma olyan előzmény nélküli, katasztrofális hatású, visszafordíthatatlan folyamatok zajlanak, melyek az egész emberiség jövőjét veszélybe sodorják. A filmmel olyan  megoldásokat szerettem volna bemutatni, melyek megvalósítása esetén egy élhető, szerethető bolygót hagyhatunk a jövő generációira.

A klímaváltozás kérdéseivel foglalkozó Before the Flood, azaz Az özönvíz előtt  című fíilm már legálisan is megnézhető ingyen, a NatGeo jóvoltából magyar szinkronnal is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik