Életmód

Ma van az év első tízmilliószoros napja

Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik

Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára, március 12-re esik.

Tibeti neve Chötrül Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. A hagyományok szerint Tibetben ilyenkor jakvajból készült gyertyákat készítenek és a virág-, madár- vagy faalakú lámpásokat meggyújtva emlékeznek meg Buddha tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.

Ezen a napon minden gondolatunk, szavunk és cselekedetünk nagyobb erővel hat, mint az év többi napján, ezért fontos, hogy legalább 24 óráig ne foglalkozzunk negatív dolgokkal.

Az év első tízmilliószoros napja a telihold erejével egyesülve támogat minket.

Segítséget kapunk, hogy teremtő képességünket álmaink szolgálatába állítva olyan világot építsünk, ami a legnagyobb jót hozza el nekünk. Mivel a Telihold az elengedés ideje, így most minden régi, korlátozó mintát engedjünk el. Lehetőséget és energetikai támogatást kapunk most arra, hogy minden olyan dolgot elengedjünk, ami nem szolgálja tovább személyes fejlődésünket. Legyen az partneri kapcsolat, barátság, munkahely, viselkedésminta, vagy az otthonunk.

Ezen régi dolgok elengedésével és a tibeti nap tízmilliószoros teremtő erejével most teljesen új dolgokba kezdhetünk, és új életet teremthetünk.

Hogyan teremtsünk ezen a napon?

  • Legyél kedves másokkal.
  • Magadról, helyzetedről is pozitívan szeretettel beszélj!
  • Koncentrálj ma az életedben jelen lévő pozitív dolgokra, amikért hálás lehetsz.
  • Gondolataidat használd vizualizációra: képzeld el az ideális életet!
  • Válaszd ma a pozitív érzéseket: szeress, nevess, légy boldog!
  • Ezen a napon próbálj meg azokkal a személyekkel lenni, akikkel kölcsönösen örömet, szeretetet adtok egymásnak!

Idén még június 9-én, július 27-én és november 10-én lesz tízmilliószoros nap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik