Életmód

Kampány indult a kórházi koszt népszerűsítéséért

Körbefőznék Magyarországot.

A minap a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán Tagkórházában tartották a Főzzük Körbe Magyarországot Kórházainkban! elnevezésű országos kampány első programját – írta a beol.hu. Az eseménysorozat legfőbb célja, hogy bizonyítsák: a betegétkeztetés minősége a jelenleg rendelkezésre álló eszközökkel, alapanyagokból és gazdasági lehetőségekből is biztosítható.

A kórházi étkeztetést mind a lakosság, mind a sajtó részéről számos kritika, illetve támadás éri – mondta a lapnak dr. Hajnal Judit, a kampány országos menedzsere, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-Alföldi Térségi Igazgatóságának igazgatója. Céljuk, hogy a fenntartó részéről számos intézkedés történik, hogy javítsák a betegek ellátását.

A Főzzük Körbe Magyarországot Kórházainkban! című kampány dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete, a gyulai Pándy Kálmán Kórház élelmezési osztályvezetője ötletére született meg.

Ambrus György pa jövőben végigjárja partnerintézményeiket az országban, hogy segítse a hasonló akciókat. A menükből kiadvány is készül „Ezt főzzük kórházainkban” címmel.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik