Életmód

Földi paradicsomban épült a világ legcsodálatosabb ökoszállása

Vietnam elszigetelt régiójában megnyitott a Topas Ecolodge, egy öko üdülőfalu, aminél jelen pillanatban elképzelni sem tudunk szebbet. A komplexumot a természet szívébe álmodták, minden oldalról bámulatos domboldalak veszik körül, írja az Inhabitat.

Topas Ecolodge

Az önfenntartó szálláshelyen 33 egyszobás bungalót alakítottak ki, amelyek kivétel nélkül helyben bányászott fehér gránitból készültek.

A csodás nyaralókért egészen a Hoang Lien Son hegységben található Sapa falujáig kell elutaznunk. Az övezet meglehetősen népszerű a turisták körében, akik gyakran keresik fel a völgyi törzseket. A látogatók korábban a helyi falvakban pihenhettek meg, de annyian érkeztek, hogy szükség volt egy fenntartható szállás kialakításra, amivel megóvhatják az idillikus környezetet.

Topas Ecolodge
Topas Ecolodge

A Topas Ecolodge rusztikus stílusban építették meg úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a tájba. A bungalókat két kúp alakú dombon húzták fel. Az önfenntartás jegyében a komplexumhoz tartozik egy innovatív szennyvíztisztító rendszer is, mindenféle termék és áru helyben készül.

A főként wellness kikapcsolódásoknak otthont adó üdülőfaluban televízió és internet sincs.

Topas Ecolodge
Topas Ecolodge
Topas Ecolodge
Topas Ecolodge
Topas Ecolodge

A látogatók ehelyett túrázással vagy biciklizéssel tölthetik el az időt a szabadban, és ha már kellemesen elfáradtak, a szabadtéri medencében pihenhetik ki magukat bámulatos panoráma mellett.

Topas Ecolodge
Topas Ecolodge

A Topas Ecolodge a National Geographic elismerését is elnyerte és beválasztották a 21 legjobb olyan szálláshely közé, ahová akkor érdemes menni, ha törődünk a Földdel.

Egy bungaló ára két éjszakára fejenként 273 dollárnál, átszámítva körülbelül 70 ezer forintnál kezdődik, de ha összevetjük a magyar hotelek árával, egyáltalán nem mondható drágának.

Nem találjuk a szavakat.

Topas Ecolodge
Káprázatos hotel lett a 17. században épült norvég farmból
Norvégia csodálatos tájképével nem nehéz azonosulni, ha a Nordigard Blessom farmra keveredik az ember. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik