Kertünk-Portánk

Káprázatos hotel lett a 17. században épült norvég farmból

Norvégia csodálatos tájképével nem nehéz azonosulni, ha a Nordigard Blessom farmra keveredik az ember.

A 17. században épült birtokon álló vendégházat az elmúlt években úgy alakították át, hogy a vidéket kedvelők a lehető legkényelmesebben tölthessenek el ott pár napot és a hétköznapokat maguk mögött hagyva élvezhessék, ahogy a környező zöldellő dombokon juhok legelésznek.

Nordigard Blessom

Egy helyi legenda szerint ez a legrégebbi farm Vågå környékén. Évszázadokkal ezelőtt a szomszédos Lesja falujában élők a legmegfelelőbb terepet keresték egy farm megépítéséhez. Mikor hazatértek, azt kérdezték tőlük, sikerrel jártak-e, mire azt felelték, hogy nyílást találtak a tájban. Állítólag egy marék földet is vittek innen egy vak embernek, hogy szagoljon bele. Habozás nélkül rávágta, hogy tökéletes területet találtak.

Nordigard Blessom

A farmra látogató érdeklődőket mesébe illő atmoszféra fogadja, hiszen a majorhoz saját kertterület és gyümölcsös is tartozik. Az Inhabitat beszámolója szerint jelenleg három vendégszoba áll a pihenni vágyók rendelkezésére a központi zöldtetős házban.

Nordigard Blessom

A takaros épületet rusztikus és kifinomult bútorokkal szerelték fel, kezdve a rönkfalaktól egészen a régi norvég kiegészítőkig, amelyek közül néhány ténylegesen a 17. századból származik.

Nordigard Blessom
Nordigard Blessom
Nordigard Blessom

A reggelit egy közösségi konyhában szolgálják fel a szállásadók. Főként házilag készített ételeket, itt termesztett növényeket és bogyós gyümölcsöket fogyaszthatnak a vendégek. A farm honlapján azt írják, hogy mindenki odavan az általuk sütött kenyérért és a saját recept alapján készülő eperlekvárért is.

Étkezés után felfedezhetjük a farm idilli környezetét, de kirándulhatunk és hegyet is mászhatunk. A majort négy nemzeti park veszi körül, így bőven van választási lehetőségünk, hogy merre indulunk, és ha szerencsénk van, több fajta szarvassal is találkozhatunk a vadonban. Télen a sípályákon, nyáron lóháton üthetjük el az időt a gyönyörű környezetben.

Nordigard Blessom

A farmra az Airbnb-n keresztül lehet szobát foglalni, a tarifa 40 ezer forint per fő per éj körül alakul.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik