Életmód

Betiltották a dohányzást az országos horgászversenyeken

Egyelőre csak az országos bajnokságon, de várhatóan a megyei versenyek sem maradnak ki a sorból.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hivatalos közleményt adott ki arról, hogy 2018-tól a MOHOSZ által szervezett országos bajnokságokon a versenyzőknek a verseny időtartama alatt tilos dohányozniuk a vízparton.

A közlemény

A Nemzeti Versenysport Szövetség sportversenyeken elfogadott szabályozásához igazítva, az OVHB (Országos Versenyhorgász Bizottság) döntése alapján 2018-tól az országos bajnokságokon a horgászhelyeken tilos a dohányzás. A döntés teljesen indokolt és elfogadható, hiszen ha sporteseményként tekintünk a horgászatra, és azt szeretnénk minél nagyobb körben – köztük fiatalok körében is – népszerűsíteni, akkor a füstölés nem összeegyeztethető a versenysporttal. Várhatóan a FIPSed (Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség) is hasonló szabályt fog bevezetni a nemzetközi versenyeken. A horgászatra kijelölt boxban/szektorban a verseny teljes ideje alatt, (felkészülési időtől kezdve a mérlegelés befejezéséig) tilos a dohányzás. A versenyzők kizárólag a szektorbírónak jelezve, horgászhelyüket elhagyva, a horgászhely mögötti területen hódolhatnak káros szenvedélyüknek.

A döntés egyelőre kizárólag a Magyar Országos Horgász Szövetség által rendezett OB versenyekre terjed ki, de nem kizárt, hogy megyei horgászszövetségi és egyéb szervezésű hazai horgászversenyekre is hatással lesz a kezdeményezés, főként akkor, ha a jövőben nemzetközi horgászszervezetek is átveszik a gyakorlatot.

Fotó: mahor.hu

A döntés valóságos komment-cunamit indított el a MOHOSZ Facebook-oldalán, ahol sokan sérelmezték a döntést.

Kiemelt kép: Sporthorgász Egyesület Kunhegyes

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik