Életmód

Szerzetesnek állt a fizikatanár

A 35 éves szalézi testvér örökfogadalmat tett.

A napokban a péliföldszentkereszti kegyhely templomában Kirner Gábor ünnepi szentmise keretében tett szerzetesi örökfogadalmat. A szertartáson részt vett a Magyar Szalézi Tartomány szinte összes szerzetese, mellettük a családtagok, rokonok, a szalézi család tagjai és a közeli ismerősök – elsősorban az óbudai kápolnaközösségből, ahol Kirner Gábor jelenleg teljesíti szerzetesi szolgálatát. Ott volt pap bátyja, Kirner Zoltán is, aki öccse nyomdokaiba lépve tavaly jelentkezett a szalézi rendbe és most tölti jelölt idejét az olaszországi Udinében – írta a Szaléziak.hu.

Kirner Gábor és Kirner Zoltán – Fotó: Óbudai Szaléziak

A fizikatanár végzettségű szerzetes a felkészülés éveiben szalézi szerzetesi közösségekben élt. 2017 júliusáig a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára volt, onnan került a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba, ahol a mai napig a „Salesianum” Don Bosco Pedagógiai Szakkollégium lelkivezetője.

Örökfogadalom

A szerzetesi örökfogadalom nyilvános egyházi esemény, Istentől jövő végleges megszenteltség. Az örökfogadalmat tevő testvér igyekszik egész lényének odaadásával csak Istennek élni, az örökfogadalom által szabadon és véglegesen kifejezi a rendhez való tartozását és ezzel mélyebben bekapcsolódik az egyház küldetésébe.

Lengyel Erzsébet szalézi sajtóreferens a kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a szalézi szerzetesek hivatásukat testvérként vagy áldozópapként élhetik meg. A szalézi testvér is leteszi a szegénység, a tisztaság, az engedelmesség hármas fogadalmát, közösségben él rendtársaival, ugyanaz a küldetése az ifjúság szolgálatában, elsajátítja Don Bosco nevelési módszerét. A különbség abban van, hogy munkájával ő főleg világi természetű tevékenységet folytat.

Kiemelt kép: szaleziak.hu

Olvasói sztorik