Életmód

Megkezdődött a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balatonnál

200 csapat, 600 versenyző és 1200 horgászbot tartja izgalomban a pontyhorgászokat és szurkolókat egy héten át.

Vasárnap délben elstartolt a IV. IBCC, az International Balaton Carp Cup 2018. A verseny első órájában már érkeztek is a hírek az első öt kiló feletti fogásokról és nem kellett sokat várni az első két 15 kg feletti pontyfogásra sem.

Ontja magából a méretes pontyokat a Balaton
Jól indul a horgászati szezon.

A tavalyi eredményeket nehéz lesz túlszárnyalni, ám várhatóan nagyon sok  10+ , 15+ , és 20+ súlyú  ponty néz majd körül a parton az ilyenkor szokásos  mérlegelés és a fotózás erejéig. A tervszerű haltelepítéseknek köszönhetően a balatoni pontyok  átlagsúlya és egyedszám folyamatosan növekszik, így jó eséllyel hozhat rekordot a 2018-as IBCC – írta a Balatoni Hal. Csörgő Tamás, a verseny főbírója annak a reményének adott hangot, hogy az idei összfogás meghaladja majd a 20 tonnát.

14 tonna pontyot fogtak ki egy hét alatt a Balatonból
A héten rendezték meg a III. Nemzetközi Pontyfogó Kupát a Balatonnál.

A Fishing and Hunting  Magyarország minden este 20 órától élő műsort sugároz a helyszíni stúdióból, hivatalos Facebook oldalukon pedig folyamatosan informálódhat bárki a verseny eseményeiről és történéseiről, a balatoni horgászatról. Az IBBC 2018. április 28-án az ünnepélyes eredményhirdetéssel ér véget.

Kiemelt kép: Facebook/Fishing and Hunting  Magyarország

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik