Virágzó vidékünk

14 tonna pontyot fogtak ki egy hét alatt a Balatonból

A héten rendezték meg a III. Nemzetközi Pontyfogó Kupát a Balatonnál.

A versenyen tizenkilenc ország százharminc csapata vett részt az Alsóőrstől Balatonőszödig kijelölt pályán és vasárnap reggelig összesen 14 tonna halat emeltek ki a magyar tengerből. A szabályok szerint csak az öt kilónál súlyosabb pontyok számítottak bele a versenybe.

A kupagyőztes a Pontycentrum együttese lett 644,53 kilogrammos összfogással, második helyen a szintén magyar színekben induló Black Carp Team végzett 546,29 kilogrammos teljesítménnyel, a dobogó legalsó fokára pedig a szlovák Mokoskák-Mikbaits fért fel 539,06 kilogrammnyi kifogott ponttyal.

Az első három helyezett sorrendben húsz-, tíz- valamint ötezer eurós díjazásban részesült. A hivatalos végeredményt ide kattintva találja.

A legnagyobb hal a Csehországból érkezett Jan Malkus nevéhez fűződik, akinek a fonyódi Árpád parti sétánynál akadt horgára egy 26,05 kilós potyka és ezzel ő érdemelte ki a tízezer eurós különdíjat.

Megírtuk, novemberben 300 tonna ponttyal gazdagodott a Balaton, aminek meg is lett az eredménye, hisz április elején akadt olyan spori, aki sorra emelte ki a tóból a 10 kiló feletti halakat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik