Hortobágy, 2018. május 9.
Lóhátról tereli a szürkemarhákat egy gulyás a Hortobágyi Nonprofit Kft. darassai telephelyének közelében 2017. március 28-án. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton

Így élnek a dolgos pásztorok a Hortobágyon

Mindennapok a világörökségi magyar pusztában.
Korábban a témában:

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltető módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfős pásztorcsapata végez. Világörökségi pusztánk elhagyhatatlan részei ők, akiknek mindennapjairól az MTI készített gyönyörű képösszeállítást az elmúlt évek pillanatiból.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Hortobágy, 2018. május 9.
Gulyás hajtja ki a szürkemarhákat az istállóból a Hortobágyi Nonprofit Kft. kungyörgyi telephelyén 2017. március 24-én. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Hortobágy, 2018. május 9.
Gulyások tartanak megbeszélést a Hortobágyi Nonprofit Kft. Darassa nevû telephelyén 2017. március 3-án. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Balmazújváros, 2018. május 9.
Motorral tereli a szürkemarhákat a Hortobágyi Nonprofit Kft. gulyása a Hortobágyon, Balmazújváros közelében 2017. szeptember 12-én. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Hortobágy, 2018. május 9.
Gulyások szedik le a kolompot egy szürkemarháról a Hortobágyi Nonprofit Kft. kungyörgyi telephelyén 2017. március 24-én. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Hortobágy, 2018. május 9.
Gulyások pihennek a Hortobágyi Nonprofit Kft. kungyörgyi telephelyének közelében 2017. március 24-én. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Balmazújváros, 2018. május 9.
Pásztorkutya tereli a szürkemarhákat a Hortobágyon, Balmazújváros közelében 2017. március 24-én. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Hortobágy, 2018. május 9.
Állatszállítóról tereli le egy gulyás a szürkemarha borjúkat a Hortobágyon 2017. március 28-án. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegõrzõ Nonprofit Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park területén végez természetvédelmi fenntartási feladatokat. Feladataik közé tartozik a hagyományos magyar haszonállat-fajták tenyésztése, a genetikai állomány fenntartása. Az állattartás hagyományos, legeltetõ módszerrel történik, amelyet a társaság közel hatvanfõs pásztorcsapata végez.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.