Életmód

Szabadnapot kapnak Szentesen a nem dohányzó dolgozók

Évente egy szabadnapot kapnak Szentesen az önkormányzati intézményeknél vagy gazdasági társaságnál dolgozók, akik soha nem gyújtanak rá, írja a delmagyar.hu.

A lap szerint az ötletet hónapokkal ezelőtt vetette fel Rébeli-Szabó Tamás képviselő. A törvényi rendelkezéseket megvizsgálva most arra jutottak:  nincs akadálya, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt biztosítson egy munkáltató.

A dolgozók írásban nyilatkoztak, hogy szeretnének-e élni a szabadnap lehetőségével. A szolgáltató kft.-t irányító Nagygyörgy Zsolt mindössze 5-6 dohányzó munkatársról tud, a többiek örömmel vették az újítást, amely hamarosan bekerül a munkaügyi szabályzatukba.

Szezonban közel százan végeznek tevékenységet az üdülőközpontban, ahol ugyancsak írásban nyilatkoztak arról, ki kéri a szabadnapot, és ki nem.

A lehetőséggel senki nem szeretett volna visszaélni az érintett intézményekben, bár erre nem is lenne mód, hiszen mindenkit személyesen ismernek, tudják, ki dohányzik, és ki nem.

Bár a kezdeményezés részben az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket, volt, amelyik munkavállaló kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát.Ha valaki mégis úgy dönt, hogy leszokik, akkor megkapja a neki járó szabadnapot.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik