Életmód

100 évesen is őrzi humorát az egykori fürdőmester Kiskunfélegyházán

Hat évet töltött orosz hadifogságban.

100. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Cserép Lukácsot május 31-én Kiskunfélegyháza önkormányzata képviseletében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő – írta a Félegyházi Közlöny.

Lukács bácsi 1918. május 31-én, Bugacon született, megjárta a II. világháborút, majd hat évet töltött orosz hadifogságban. A sok rossz élmény miatt Lukács bácsi sosem vágyott nyaralásra, mert neki a fogság elég „nyaralás” volt. 1950-ben nősült meg, majd családot alapítottak. Két gyermeke született, egy fiú, és egy lány. Először néhány évet vidéken töltött, ahol földművelésből élt a családjával, majd Kiskunfélegyháza lett az otthonuk. A városi strandon fürdőmesterként dolgozott, ahonnan 25 év munka után, 60 évesen ment nyugdíjba. 85 éves koráig – igaz, már csak hobbi szinten – földműveléssel foglalkozott.

Nagyon büszke négy unokájára, és négy dédunokájára. Egészségi állapota kiváló, szórakozásként a szomszédokkal beszélget, vagy a háza közelében működő presszóban látogatja meg a barátait. Háztartását rendben tartja, de a család szokott neki ebédet vinni. A bevásárlás sem okoz gondot Lukács bácsinak, aki nem csak humoros, hanem szinte hihetetlen módon, 100 évesen szemüveg nélkül olvas.

Kiemelt kép: Félegyházi Közlöny/Fantoly Márton

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács
Egyszer volt influenzás, és kétszer járt orvosnál a hadifogságot is átélt Laci bácsi.
Olvasói sztorik