Életmód

Családja tartja fiatalon a ma 105 éves Mazsi mamát

Két gyerekkel, négy unokával, hét déd- és két ükunokával büszkélkedhet az ország egyik legidősebb asszonya, Maschgán Vilmosné, aki csütörtökön ünnepli 105. születésnapját – írja a Meglepetés magazin.

Mazsi mama – ahogy a családja becézi – 1913. november 22-én született Zólyomban. Édesanyja varrónő, édesapja gyógyszergyári ügynök volt. Egyéves korában szüleivel és hét testvérével költözött Budapestre.

Itt éltem egész lánykoromban, ám egy kórusban megismerkedtem a férjemmel, Vilmossal. Két gyerekünk született. Amíg ő a házunkban dolgozott, hogy friss kenyeret varázsoljon az emberek asztalára, addig én a másikban mindig a család legifjabb tagjainak életét igazgattam

– mondja az asszony, aki 50 éves korában ment el dolgozni, hogy legyen valami nyugdíja is.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács
Egyszer volt influenzás, és kétszer járt orvosnál a hadifogságot is átélt Laci bácsi.

Egyik unokája, Kriszta arról beszélt, más feleennyi idősen marokszám szedi a gyógyszert, neki még életében nem volt komoly betegsége.

A legnagyobb traumát a combnyaktörése okozta, de inkább nekünk, Mazsi mama csak azon izgult, hogy ne kelljen járókerettel járnia. Neki ez nem kell

– mesélte.

Mazsi mama elmondása szerint születésnapjára nem is kaphatott volna szebb ajándékot, minthogy a családtagjai hazatértek hozzá.

És tudják miért nem vágyom többre? Mert ennyi éven át csakis az ő szeretetük és figyelmük tartott életben.

A teljes riportot a Meglepetés magazin legfrissebb, csütörtökön megjelent számában olvashatják.

Háromszáznál több 100 éves ember él a nyugalom szigetén
Tudósok is keresik a jelenség magyarázatát.
Olvasói sztorik