Három arany, egy bronz és két diploma a mérlege a kedden befejeződött, négynapos Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságnak. Az öttagú Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat fantasztikus eredménnyel zárta a versenyt – írja a Szolnoki Napló.
A cukrász artisztika kategóriában indult Erdős Hanna többszörös olimpiai világbajnok mestercukrász, aki aranyéremmel tért haza, éppúgy, mint tanítványa Erdős Barbara (csupán névrokona Hannának), aki szintén a legfényesebb medál gazdája lehetett.
![Világbajnok lett a cukorból készült herendi készlet és a csipkés babaház 1](https://s.24.hu/app/uploads/sites/11/2018/12/hanna2-1.jpg)
Hanna már rutinos versenyző, éppen tíz éve szerepelt első nemzetközi versenyén. Ma már négy olimpiai aranyérem, négy világbajnoki aranyérem és egy világbajnoki bronzérem birtokosa, és aki a már jól ismert, „élethű” herendi-tárgyakkal, motívumokkal érkezett Luxemburgba. Most Herendi porcelán teáskészletet, vázát, gyümölcstálat, órát készített cukorból, valamint egy hegedűt, egy gobelin képet, sőt még az asztalterítőt is maga készítette, aprólékos munkával, cukorból! Mindent cukorból.
![Világbajnok lett a cukorból készült herendi készlet és a csipkés babaház 2](https://s.24.hu/app/uploads/sites/11/2018/12/img20181127193301-768x1367.jpg)
Ahogyan Hanna fogalmazott már a kipakolásnál érezte, hogy éremesélyesek.
Láttuk, milyen munkával érkeztek mások és milyenekkel mi.
Erdős Barbara cukor babaházat és hozzá hintót készített, amivel megnyerte az aranyérmet.
![](https://s.24.hu/app/uploads/sites/11/2018/12/img20181127074154-768x1367.jpg)
A Kisújszállásról érkező Tóth László is arannyal térhet haza. Az Illéssy Baptista Középiskola igazgatóhelyettese artisztika kategóriában győzött.
A szolnoki Osztrovszki Ildikó zöldségfaragó két diplomával tér haza Luxemburgból.
Rékási Tibor szakács, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 9 diákjával bronzérmet zsebelhetett be.
A szécsényi születésű Bartus Dóra is fantasztikus eredménnyel büszkélkedhet, cukrászati artisztika kategóriában ezüstéremmel díjazták a munkáját. A fotókon látható váza, csésze, cukortartó, virágok, citrom, kés, vágódeszka, kanál, csempék, talapzat mind cukorból készült, a citromsárga szalvéta és a teafilter is ehető. Ezek ostyalapból készültek.
Címlapfotó: Herend Canad Official – Erdős Hanna