Életmód

Világbajnok lett a cukorból készült herendi készlet és a csipkés babaház

Három Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyző aranyéremmel, a szécsényi származású Bartus Dóra pedig ezüstéremmel érkezett haza a Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságról.
Korábban a témában:

Három arany, egy bronz és két diploma a mérlege a kedden befejeződött, négynapos Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságnak. Az öttagú Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat fantasztikus eredménnyel zárta a versenyt – írja a Szolnoki Napló.

A cukrász artisztika kategóriában indult Erdős Hanna többszörös olimpiai világbajnok mestercukrász, aki aranyéremmel tért haza, éppúgy, mint tanítványa Erdős Barbara (csupán névrokona Hannának), aki szintén a legfényesebb medál gazdája lehetett.

Fotó: Herend Canad Official – Erdős Hanna

Hanna már rutinos versenyző, éppen tíz éve szerepelt első nemzetközi versenyén. Ma már négy olimpiai aranyérem, négy világbajnoki aranyérem és egy világbajnoki bronzérem birtokosa, és aki a már jól ismert, „élethű” herendi-tárgyakkal, motívumokkal érkezett Luxemburgba. Most Herendi porcelán teáskészletet, vázát, gyümölcstálat, órát készített cukorból, valamint egy hegedűt, egy gobelin képet, sőt még az asztalterítőt is maga készítette, aprólékos munkával, cukorból! Mindent cukorból.

Erdős Hanna

Ahogyan Hanna fogalmazott már a kipakolásnál érezte, hogy éremesélyesek.

Láttuk, milyen munkával érkeztek mások és milyenekkel mi.

Erdős Barbara cukor babaházat és hozzá hintót készített, amivel megnyerte az aranyérmet.

2 Fotó megtekintése

Világbajnok lett a cukorból készült herendi készlet és a csipkés babaház

Erdős Barbara
Még több +
Fotó: Szolnoki Napló
Még több +

A Kisújszállásról érkező Tóth László is arannyal térhet haza. Az Illéssy Baptista Középiskola igazgatóhelyettese artisztika kategóriában győzött.

A szolnoki Osztrovszki Ildikó zöldségfaragó két diplomával tér haza Luxemburgból.

Rékási Tibor szakács, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 9 diákjával bronzérmet zsebelhetett be.

A szécsényi születésű Bartus Dóra is fantasztikus eredménnyel büszkélkedhet, cukrászati artisztika kategóriában ezüstéremmel díjazták a munkáját. A fotókon látható váza, csésze, cukortartó, virágok, citrom, kés, vágódeszka, kanál, csempék, talapzat mind cukorból készült, a citromsárga szalvéta és a teafilter is ehető. Ezek ostyalapból készültek.

4 Fotó megtekintése

Világbajnok lett a cukorból készült herendi készlet és a csipkés babaház

 

Címlapfotó: Herend Canad Official – Erdős Hanna

Olimpiai ezüstérmet nyert a cukorból készített halpult
Egészen egyedi és bravúros alkotás: ebből nem lesz halászlevünk.

Kommentek

Pécs, 2018. október 19.
Az év fájának választott mandulafa a pécsi Havihegyen 2018. október 18-án.
MTI/Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.