Életmód

Ipoly-parti panelház negyedik emeletén él a barátságos törpemalac

Zöldségek, gyümölcsök alkotják diétás étrendjét, a szénhidrát tiltólistán van.

Ritka hobbiállat él egy balassagyarmati panelház negyedik emeleti lakásában, írja a nool.hu.

Linát, a minnesotai törpemalacot négyhetes korában egykilósan vásárolta a tenyésztőtől az Ipoly-parti várossban élő Magyar házaspár. Bálint és Vivienn azóta is jó gazdaként gondozza az állatot, aki a kezdeteben reszelt répával, almával, kukoricadarával, zabkásával és gyümölcssűrítményekkel etettek, de a kismalac legnagyobb kedvence a banán volt.

Fotó: Torjay Attila

A minnesotai törpemalac barátságos, tiszta és okos, engedelmes, ragaszkodó állat. Az Egyesült Államokban kedvelt háziállatként tartják őket, és Európában is egyre többen foglalkoznak tenyésztésükkel.

Lina az első naptól kezdve szobatiszta, imád fürödni, örömittasan pancsol a kádban. A kutyákhoz hasonlóan érti az ül, fekszik parancsszavakat, hallgat a nevére és a család minden rezdülését figyeli. A környéken látványosságnak számít, ha pórázon vezetve sétáltatják a malacot a társasház kertjében.

A minnesotai törpemalacok valójában nem miniatűrök, akár egymázsásra is fel lehet hizlalni őket. Lina most 35 kiló. Gazdái nem akarják, hogy túlságosan elhízzon, ezért nagyon figyelnek az étkeztetésére. Zöldségek, gyümölcsök alkotják diétás étrendjét, vacsorára kutyatápot kap, a szénhidrát pedig tiltólistán van.

Kiemelt kép: Torjay Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik