Életmód

Lelkigyakorlatra várják a gyermekre váró párokat Szentkúton

A lelkigyakorlatra aggódó párok érkeznek, és reményteli házasok távoznak.

Budapesttől 100 kilométerre, a Mátra és a Cserhát ölelésében található a csodatévő erejéről is elhíresült Szentkút, ahová a gyermekre vágyók a legnagyobb számban érkeznek segítséget kérni. Február 22-24-én a nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyre feszült, aggódó párok érkeznek, s ahonnan reményteli házasok távoznak, írják közleményükben.

Januárban született meg a legfiatalabb kisbaba, akinek szülei részt vettek a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatán, a ferencesek által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton. De számos baba bizonyítja még a program sikerességét, amelyet idén február 22. és 24. között immár harmadik alkalommal rendeznek meg Csépányi Gábor atya vezetésével.

A legtöbb pár reménytelenséggel, aggodalommal és feszültséggel érkezik a lelkigyakorlatra. Az együtt töltött idő alatt azonban rájönnek, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, nem élet és halál urai, és nem is kell egyedül viselniük a nehézségeket. Így békével a szívükben és reményekkel telve távoznak

– fogalmazta meg a lelkigyakorlat legfontosabb tanulságát Csépányi Gábo, orvosi diplomával is rendelkező katolikus pap.

A háromnapos programon résztvevő vallásos házaspároknak megismerik az egyház által is elfogadott és támogatott lehetőségeket. A soron következő lelkigyakorlaton három téma kapcsán is érkeznek tanúságtevők: akik az örökbefogadás tapasztalatait osztják meg, akik a természetes prokreációs technológiákról mesélnek, de érkeznek olyanok is, akik gyermeküket a Szűzanya közbenjárásának tulajdonítják.  Ők is megosztják a tapasztalataikat a résztvevőkkel, valamint a meghívott előadók között egy orvos-tanár is szerepel.

Mint fogalmaznak: a Mátraverebély-Szentkúti Mária kegyhely csodával határos erejét számtalan keresztelő és hálatábla bizonyítja, amelyeken az ideérkezők köszönetüket fejezik ki a Szűzanyának, amiért meghallgatta kérésüket, imájukat.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik