Életmód

Biopamut zsákokkal a környezetért – javában tart a #pucérkampány

Te is tehetsz azért, hogy a világban kevesebb műanyag szemét legyen. Nejlonzacskó helyett használj a vásárlásnál biopamut zsákot.

Tudtad, hogy az egyszerhasználatos nejlonzacsikat kb. 20 percig használjuk, majd kidobjuk és a lebomlási idejük 300-400 év? És azt gondoltad-e, hogy amit ember gyártott műanyagot az 1850-es évektől, az még mind itt van a a Föld felszínén?

Ugye nagyon rosszul hangzik?

A műanyag nem bomlik le, csak mikorműanyagra bomlik tovább, ami bekerül a vizeinkbe, a földbe, és onnan az állatokba és növényekbe, majd természetesen az emberi szervezetbe is.

2021-től teljesen betilthatják a műanyag zacskókat Magyarországon
A környezetünkre nagy veszélyt jelentő műanyag zacskók forgalmazását várhatóan már jövőre betiltják.

Egyedül kevés vagyok változtatni, mondja sok milliárd ember, de ez nem igaz.

Te is tehetsz azért, hogy a világban kevesebb műanyag szemét legyen. Ha minden hétköznap vásárolsz zsemlét, az évi szinten kb. 260 nejlonzacsi, és ez csak a zsemle, amihez a nejlont használtad.

Sokan az újrahasznosításban látják a megoldást, pedig sokkal célravezetőbb, ha eleve csökkentjük a műanyagok mennyiségét – akár csak azzal, hogy nem használunk nejlont vásárlásnál.

Ha az egyszerhasználatos nejlonzacsi helyett pucéran teszed be a zöldséget, gyümölcsöt és péksüteményt a pamut zsákokba, máris sokat teszel a környezetedért.

Fotó: BogBag

Erre hívja fel a figyelmet a május végéig tartó #pucérkampány is, melyet Lay Boglárka a BogBag környezettudatos biopamut termékek készítője hívott életre.

A kampány célja, hogy tudatosítsa az emberekben a nejlonmentes vásárlást, és megmutassa, hogy zacskók nélkül, saját biopamut termék használatával mi magunk is tehetünk környezetünk megóvásáért.

Fotózd le, ahogy pucéran – a maga természetes állapotában vásárolod meg a zöldséget, gyümölcsöt vagy péksütetményt és teszed BogBag biopamut zsákokba, szatyrokba, szalvétákba.

Fotózd le, mutasd meg, hogy hol és hogyan használod, majd töltsd fel a képet Instagramra, Facebookra, használd a #pucérkampány #bogbag #vegabaggy #bakerybaggy hashtaget, hogy mindenki lássa, te már megtetted az első lépést!

Zöldséget, gyümölcsöt veszel? Ne pakold nejlonba! Kenyeret veszel? Ne pakold nejlonba! Péksüti kell a gyereknek? Ne pakold nejlonba! Könyvet vagy akár gyógyszert veszel? Ne pakold nejlonba!

A kampány részletei megtalálhatók IDE kattintva.

Vásárolj nejlon nélkül, és használj inkább pamut zsákokat.

A biopamut zsákok nemcsak szépek, egyediek, hanem moshatóak és így évekig használhatóak, elhasználódás után pedig akár komposztálhatóak is.

Tegyünk együtt a környezetünkért – hisz egy ember is számít!

Kiemelt kép: BogBag

Már a tengeri sóban, a mézben és a szálló porban is van műanyag
Ha a műanyaggyártásunk nem csökken jelentősen, akkor a műanyag-szennyezés hamarosan az egyik legnagyobb egészségügyi fenyegetéssé válik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik