Életmód

Nem plázababa, hanem elismert gazdaasszony szeretne lenni

A 18 éves sényői lány hisz abban, hogy álmai megvalósításával a saját boldogságát is megtalálja.

A legnagyobb közösségi portálon tett közzé a napokban őszinte vallomást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő fiatal lány. Bejegyzésében jövőbeni terveit írta le kendőzetlenül.

18 éves falusi lány vagyok. Kortársaim sokan lenéznek az álmaim miatt, ami egy hatalmas állatállomány megteremtése és egy saját géppark kialakítása. Én hiszek ebben, a mezőgazdaság jövőjében. Megéri érte küzdeni, mert ha minden egyes nap hozzáteszek és nem elveszek,, akkor csak jobb és jobb lehet. Én nem leszek plázababa, szeretnék az őseim nyomdokaiba lépni, és mindazt, amit a szüleim két kézzel véghezvittek továbbvinni és bővíteni.

A 18 éves Tóth Ági születése óta a nyíregyházi járásban lévő Sényőn lakik. A szülői ház barátságos környezete, a kis falu csendje mindennél fontosabb számára, ezért sem vágyott sosem a nagyvárosok nyüzsgése felé. Jelenleg tanul és dolgozik, miközben jövője, valamikori saját gazdasága foglalkoztatja.

Kiskoromban a szüleim mezőgazdasággal foglalkoztak. Volt dohányföldünk, legelőnk, kukoricásunk és állataink – tehenek, lovak, disznók. Már akkor rajongtam az állatok és a föld iránt, de a szüleim abbahagyták a gazdálkodást. Középiskolás éveim elején teljesen más irányba kanyarodtam, sok elképzelésem nem volt a jövőmről, de a határban sétálva, látva a szántó traktorokat, az aratást, a bálagyűjtést, rájöttem, ez lesz az én igazi életem. Egész nap a földeken és állatokkal körülvéve

– mondta érdeklődésünkre Ági.

Néhány éve egyik napról a másikra váratlanul közölte álmát szüleivel, akik – ismerőseivel egyetemben – azt gondolták, hogy ez hirtelen fellángolás. Mára környezetében mindenki tudja, hogy a céltudatos lány szándékai komolyak, az újra alakuló családi gazdaságban sokat dolgozik, és folyamatosan tervez.

Nincs ami az utamba álljon. Fiatal vagyok, előttem a világ, előttem a lehetőségek. Sokan úgy tartják, nem fog összejönni egy nagy gazdaság. Én meg azt mondom: tudom, hogy nem egyik napról a másikra történik majd, és azt is tudom, nem lesz könnyű munka. De ki elé állnak oda manapság, hogy tessék, itt egy egész gazdaság, csináld! Hosszú út áll előttem, tele vagyok energiával, és a külvilágnak bebizonyítom, hogy az álmok megvalósíthatóak

– elmélkedett a fiatal gazda.

Jelenleg a családi gazdaságban négy koca, hat hízó és tizenhat választási malac van, az utódok érkezése júniusban és augusztusban várhatók. Féltve őrzött kincsük a hároméves lipicai kanca, Remény, aki Ági lelki társa. Természetesen nem hiányoznak a szárnyasok, a pulyka, kacsa, liba, gyöngytyúk, de nyuszik is részei az állatállománynak.

Legféltettebb álmom, hogy egyszer elismert gazdaasszony legyek. Egyedül szeretném csinálni, de természetesen édesapámtól és anyukámtól ehhez minden támogatást megkapok. A képzeletbeli vár építését már elkezdtem, már felhúztam a falakat, a befejezésig senki és semmi nem állíthat meg

– summázta ars poeticáját a 18 éves sényői lány.

Tóth Ági biztos abban, hogy álmai megvalósításával a saját boldogságát is megtalálja. Mint mondta, ez az, ami pénzben nem mérhető, és ami egy kiteljesedett, teljes életet nyújt majd számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik