Életmód

2019-ben is meghirdették az ország legmenőbb nomád vándortúráját

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legextrább többnapos gyalogtúráját. A 110 kilométeres Fjällräven Vándortúra a Balaton-felvidék leglátványosabb vidékein vezet végig.

Július 29. és augusztus 2. között a Balaton-Felvidék legszebb helyein, Zánkától egészen Badacsonyörsig gyalogolnak haladnak majd az élménytúra résztvevői. Ahogy az egykori vándortúrázók, úgy a résztvevők is maguk viszik majd a felszereléseiket hátizsákjaikban, az éjszakákat pedig sátorban töltik a kijelölt kempinghelyeken – olvashatjuk a túraajánlóban.

Facebook / Fjallvaren Vándortúra

A vándortúrázás hagyományait szeretnénk újjáéleszteni Magyarországon

A nomád élménytúrázásra vágyók 5 napon keresztül, naponta meghatározott távokat tesznek meg. Két fontos alapszabály, hogy mindenki maga viszi a felszerelését és sátorban alszik. A szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt helyek lesznek.

Túra honlapja

A szervező csapat célja, hogy a vándortúra környezettudatos eseménnyé válhasson:

Szeretnénk minél több embert inspirálni, hogy nekivágjon annak a különleges hegyvidéki környezetnek, amit meg akarunk védeni és őrizni a jövő generációinak.

– olvasható honlapjukon.

Az öt túranap alatt tíz ellenőrző pontot kell érinteni

Ebből öt a napi szakasz végén, a szálláshelyeken lesz, ahol szükség esetén egészségügyi szolgáltatások is igénybe vehetők.

Ha velünk tartasz, hazánk meseszép, védett tájait járhatod be egy természetért rajongó, lelkes csapat segítségével. Itt az idő hogy regisztrálj az élményekben gazdag vándortúrára!

– írják a szervezők, hangsúlyozva, hogy nem a gyorsaság lesz a legfontosabb, hanem az, hogy jókedvvel, biztonságosan és élményekkel gazdagodva járják végig a Vándortúra útvonalát.

Kiemelt kép: Facebook / Fjallvaren Vándortúra

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik