Életmód

61 nap alatt 1460 kilométert gyalogolt a magányos balástyai zarándok

Mariazelltől Csíksomlyóig vezetett az útja.

Mariazelltől Csíksomlyóig vezet az úgynevezett Mária út, melyen idén egy balástyai zarándok egyedül ment végig. Zelei György 1460 kilométert gyalogolt 61 nap alatt, majd részt vett a csíksomlyói pápai szentmisén és a pünkösdi búcsún is, írta a Délmagyarország.

Fotó: Facebook/Zelei György

Zelei György tavaly végigjárta az El Camino-t, akkor több mint 950 kilométert menetelt, Szent Jakab sírja után az óceán partjára is legyalogolt. Ekkor azonban tudta, hogy nem az volt az utolsó zarándokútja. Két magyar ugyanis megtette már a Mária utat, mely annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, idén ez lesz a célja.

Mariazelltől Csíksomlyóig vezet ez az út, mely 1460 kilométer hosszú és különböző kegyhelyeket, templomokat érint

– mondta a portálnak Zelei György, akiben fel sem merült, hogy egy ilyen hosszú túrára kísérőt is válasszon maga mellé. A Balástyán karosszérialakatosként dolgozó férfi március 29-én indult, egyetlen társa pedig az internetes térkép volt. Távoli segítője Batin Péter folyamatosan követte, hol jár és gondoskodott a szállásáról.

A magányos zarándok részt vett a csíksomlyói pünkösdi szentmisén is – Fotó: MTI/Veres Nándor

A balástyai férfi május 28-án érkezett meg Csíksomlyóra, június elsején pedig részt vett a pápai szentmisén. Ezt követően még ottmaradt a pünkösdi búcsúra, ezt követően – immár autóval – tért haza.

– 73 napig voltam távol, sok jó embert megismertem, rengeteg szép tájat láttam és minden nap erősödött a hitem

– summázta újtát a magányos zarándok.

Zelei György egyelőre nem tervez több hosszú zarándoklatot, bár mint mondta, lehet, hogy ismét hall egy olyan útról, amit úgy érez, nem lehet majd kihagyni.

Kiemelt kép: Facebook/Zelei Gyyörgy

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik