Életmód

61 nap alatt 1460 kilométert gyalogolt a magányos balástyai zarándok

Mariazelltől Csíksomlyóig vezetett az útja.
Korábban a témában:

Mariazelltől Csíksomlyóig vezet az úgynevezett Mária út, melyen idén egy balástyai zarándok egyedül ment végig. Zelei György 1460 kilométert gyalogolt 61 nap alatt, majd részt vett a csíksomlyói pápai szentmisén és a pünkösdi búcsún is, írta a Délmagyarország.

Fotó: Facebook/Zelei György

Zelei György tavaly végigjárta az El Camino-t, akkor több mint 950 kilométert menetelt, Szent Jakab sírja után az óceán partjára is legyalogolt. Ekkor azonban tudta, hogy nem az volt az utolsó zarándokútja. Két magyar ugyanis megtette már a Mária utat, mely annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, idén ez lesz a célja.

Mariazelltől Csíksomlyóig vezet ez az út, mely 1460 kilométer hosszú és különböző kegyhelyeket, templomokat érint

– mondta a portálnak Zelei György, akiben fel sem merült, hogy egy ilyen hosszú túrára kísérőt is válasszon maga mellé. A Balástyán karosszérialakatosként dolgozó férfi március 29-én indult, egyetlen társa pedig az internetes térkép volt. Távoli segítője Batin Péter folyamatosan követte, hol jár és gondoskodott a szállásáról.

A magányos zarándok részt vett a csíksomlyói pünkösdi szentmisén is – Fotó: MTI/Veres Nándor

A balástyai férfi május 28-án érkezett meg Csíksomlyóra, június elsején pedig részt vett a pápai szentmisén. Ezt követően még ottmaradt a pünkösdi búcsúra, ezt követően – immár autóval – tért haza.

– 73 napig voltam távol, sok jó embert megismertem, rengeteg szép tájat láttam és minden nap erősödött a hitem

– summázta újtát a magányos zarándok.

Zelei György egyelőre nem tervez több hosszú zarándoklatot, bár mint mondta, lehet, hogy ismét hall egy olyan útról, amit úgy érez, nem lehet majd kihagyni.

Kiemelt kép: Facebook/Zelei Gyyörgy

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.