Életmód

Nyugtat, pihentet és energetizál nagymamáink gyógyító lábfürdője

Előfordult már, hogy kikeltél az ágyból, és úgy érezted, fáj a sarkad, vagy lüktet a lábujjad? Az emberek általában is érzékenyebbek ezekre a fájdalmakat, amikor csizma után cipőt, vagy cipő után szandált viselnek évszakváltáskor. Ilyenkor, akár méregtelenítésként, vagy a láp pihentetéseként jól jöhet nagyanyánk praktikája: az almaecetes, magnéziumsós forró lábfürdő – olvashatjuk a tippet egy talpmasszázsal + Reikivel foglakozó oldalon.

Mezítlábas egészség a fűszerkert árnyékában
A Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével avattak fel Remeteszőlősön egy 12 állomásból álló tanösvényt.

A talpakban gyűlik össze a legtöbb méreganyag, és lábáztatással a legegyszerűbb megszabadulni tőlük

A lábfürdő segít helyreállítani például az anyagcserezavart, szabályozza a magas vérnyomást és megszünteti az emésztőrendszeri panaszokat.

Hiszen, csupán a forró víz is jótékony hatással bír a szervezetre. Évszázadok óta használják az ázsiai és észak-európai népek, mert ízületi gyulladás és tuberkulózis esetén segít csökkenteni a tüneteket. A meleg víz javítja a vérkeringést, és ha nem is gyógyítja a TBC-t például, a tüneteket mindenképpen enyhíti.

Első körben készítsünk 40 C fokos vízből lábfürdőt

Vacsora után két órával, alkalmanként 30 percig áztassuk benne a lábainkat. A víz bokáig érjen.

Amit pedig érdemes a lábfürdőnkbe tenni:

  • Magnézium sót (keserűsót) / 3 liter meleg vízhez fél csésze Epsom só

Olyan ásványi anyagokban gazdag, mint a magnézium, amelytől az izmok ellazulnak, és javítja a kalcium felszívódását a szervezetben. Tartalmaz még szulfátokat is. (Viszont ne használjunk Epsom sót, ha a bőrön nyitott sebek vannak.)

  • Tengeri sót
  • Almaecetet / 3 liter meleg vízhez 2 csészével

Erős gombaölő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Lágyítja a kemény bőrt.

  • Szódabikarbónát

Érdemes kipróbálni só helyett a szódabikarbónás lábfürdőt is (1 evőkanállal tegyünk bele)

  • Illóolajat

3-4 csepp teafa illóolajat is érdemes lábfürdőnkbe csepegtetni. Természetes segítség  körömgombárra, és hatékony megoldás bőrgomba ellen.

Áztassuk a lábunkat a kellemes, pezsgő folyadékban 10-20 percig. Egy durva törülköző segítségével aztán dörzsöljük át a megfáradt végtagokat, a talpadtól egészen a térdedig.

Pixabay

Mászkáljunk minél többet mezítláb – köveken és a fűben

Egy másik természetgyógyász a lábfürdő mellett azt ajánja, minden nap érdemes tudatosan is figyelni arra, hogyha tehetjük, nyáron különösképpen, minél többet mászkáljunk mezítláb, cipő és zokni nélkül. Hadd lélegezzen, bármilyen furcsán hangzik is: hadd tisztuljon a szabadban a talp!

Tabajd, ahol 800 métert sétálhatunk mezítláb, boldogan
Mezítláb járni jó. A Mezítlábas Parkban 21 módját próbálhatjátok ki.

Amikor mezítláb sétálunk, az nem csupán energetizál, de talpunk akupunktúrás pontjait is inger éri, ami remekül stimulálja az idegrendszerünket és az érrendszerünket.

Címlapkép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik