Életmód

6336 fa életét mentették meg a szegedi gyerekek

15 ezer iskolás és óvodás 528 tonna papírt gyűjtött össze az őszi hulladékgyűjtéskor.

Manapság is népszerű a papírgyűjtés. Szegeden évente kétszer a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szervez papírgyűjtési akciót iskolák és óvodák számára, írja a Szeged.hu.

Már a tavaszi gyűjtés is nagyon sikeres volt, hiszen 465 tonna papírt gyűjtöttek a gyerekek és szüleik, a szeptemberben meghirdetett akcióra minden eddiginél több, összesen 73 Csongrád megyei intézmény, 36 óvoda és 37 iskola nevezett, akik összesen 528 tonna papírt gyűjtöttek össze. Az esemény 15 ezer iskolást és óvodást mozgatott meg.

Az összegyűjtött hulladékot a szegedi önkormányzati cég a dunaújvárosi papírgyárba szállítja és ott másodlagos nyersanyagként hasznosítják.

Egy tonna papír újrahasznosításával 12 fa életét lehet megmenteni. Az idén ősszel összegyűjtött 528 tonna papírral 6336 fát mentettek meg a kivágástól a gyerekek

– mondta el Koltainé Farkas Gabriella, a hulladékgazdálkodási cég ügyvezetője. Hozzátette, az akcióval több céljuk is van. Az egyik, hogy a papír újrahasznosításával megvédjék a fákat a kivágástól, a másik, hogy a gyermekeket és a családokat a természet védelmére, a környezettudatos életmód fontosságára neveljék. Kiemelte, hogy nagy örömükre a szegedi és a környékbeli intézmények egyre lelkesebben vesznek részt az akcióban.

Kihalóban lévő mesterséget oktatnak Szegeden
Gyönyörű, kézzel készülő papucsok hímzését lehet megtanulni.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik