Életmód

10 ezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a gyógyszergyár kórházaknak és idősotthonoknak

A Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban.

A budapesti Szent László Kórház előtt kezdődött meg szombaton annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztása, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a koronavírus elleni védekezést segítve a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, hogy juttassa el az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, írta az MTI.

Az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt – juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.

Újraírta az idősotthonok életét a koronavírus
A látogatási tilalom miatt még több dologra kell figyelniük a szociális szférában dolgozó gondozóknak, ápolóknak és orvosoknak is.

A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek – köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak – amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot.

A Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Vitamincsomagokkal segítik az időseket Petőfiszálláson
Almát, sárgarépát és savanyított káposztát kapnak a legveszélyeztettebbek - a 70 éven felüliek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik