Életmód

Élelmiszercsomagokat ajánlott fel rászoruló időseknek a 87 éves Vitray Tamás

Cseke Eszter és S. Takács András a világ számos részében készített érdekes, olykor megrázó tartalmú dokumentumfilmeket az On the Spot sorozatuk keretében. A több szakmai díjjal is elismert páros a koronavírus-járvány napjaiban felhívta egykori tanárukat, a magyar televíziózás ikonikus személyiségét, a 87 éves, egyedül élő Vitray Tamást.

Fotó: Facebook/On the Spot/archív felvétel

A legendás tévés a vele készült beszélgetésben elmondta, hogy már két hónapja nem megy sehova, de szerinte nem olyan egyszerű  a “Maradj otthon”, mint az gondolnánk… Vitray Tamás ezért felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek egyenként 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhozszállítással.

Felajánlásához Cseke Eszter és S. Takács András is csatlakozott, vállalva, hogy 10 idős embernek hasonló értékben bevásárol, azt kérve, hogy aki teheti, csatlakozzon a Facebookon közzétett “akciójukhoz”. Április 13-án történt felhívásukhoz április 14-én estig sokan csatlakoztak.

Nagyon szépen köszönjük a jelentkezéseket és ajánlásokat, hogy kiknek küldjük a 20 db 20 ezer forintos élelmiszercsomagot. Van, akit lezárt országhatárok választanak el a nagymamájától, más a mozgásképtelen szomszédjának kért csomagot. A legnagyobb öröm az, hogy alig 24 óra alatt megdupláztátok a mi 400 ezer forintunkat az egyéni adományokkal

– írták az On the Spot Facebook oldalán.

A felajánlók között van 76 éves budapesti nyugdíjas és háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is: Kovács Katalin további 10 idős ember bevásárlását vállalta.

A csütörtöki kiszállítás előtt Vitray Tamás vagy Kovács Katalin jelentkezik telefonon, hogy értesítse azokat az egyedül élő idős embereket, akik számíthatnak a két doboznyi élelmiszerre.

Köszönjük az Auchan Magyarország munkatársainak, hogy soron kívül elvállalták a csomagok összekészítését, és köszönjük a Stühmer Csokoládé vezetőségének, hogy magukra vállalták a kiszállítás gondjait

– olvasható a bejegyzésben.

A Vitray Tamással készült mélyen emberi és lélekemelő beszélgetés a videóban megtekinthető.

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik