Életmód

Szavazással döntenek, kinyisson-e a Mátra kapujának a strandja

A helyiek május 21-ig mondhatnak véleményt igennel vagy nemmel.

A 2020. április 30-i kormányrendelet szerint május 4-től – a koronavírus-járványra tekintettel – fokozott biztonsági intézkedések mellett kinyithatnak a strandok és a fürdők.

Mint a Sokszínű vidék megírta, több intézmény további rendelkezések bevezetéséig várakozó állaponton van, ugyanakkor például a Demjéni Termálfürdő már május 4-én kitárta kapuit.

A Mátra kapujában, Pásztón a helyi strand üzemeltetői újszerű módját választották a strand kinyitásával kapcsolatos kérdéskörnek. A helyiektől azt kérdezik: idén június 15-én kinyisson-e a Pásztói Strand?

A nyitás mellett szól, hogy idén a koronavírus-járvány miatt korlátozottak lesznek az utazási, valamint szórakozási lehetőségek, viszont a szabadtéri fürdők a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatnak a lakosság számára. Mindemellett számolnunk kell azzal is, hogy ezek a szabályok a járvány terjedésének függvényében bármikor megváltozhatnak, és központilag akár újbóli bezárást is elrendelhetnek, melyet ez esetben természetesen nekünk is be kell tartanunk

– fogalmaznak a Facebookon közzétett felhívásukban.

Fotó: Facebook/Pásztó Városi Strandfürdő

Ugyanakkor azt is írják: a nyitás ellen szól az a tény, hogy a strand az eddigi évek során is veszteséges volt, és félő, hogy a járványveszély miatt tovább csökkenne a látogatottsága, továbbá nem elhanyagolható a bevételkiesésen felül a COVID 19 miatti plusz óvintézkedések költsége, ami jelentősen megnövelné az üzemeltetési költségeket.

A pásztóiak a Facebookon és a polgármesteri hivatalban elhelyezett szavazóládában 2020. május 21-ig mondhatnak véleményt igen vagy nem válaszukkal a strand nyitásával kapcsolatban.

Kiemelt kép: Facebook/Pásztó Városi Strandfürdő

Nem bírták tovább a bezártságot: meglovagolták a szörfösök a Balatont
Vasárnap közel százan hódoltak kedvenc időtöltésüknek Siófokon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik