Életmód

Ezrek osztják a Facebookon a felhívást, ami a lufieregetés természetkárosítására figyelmeztet

Alig két nap alatt közel négyezren megosztották a legnagyobb közösségi portálon a Kelet-Pest Megyei Természetvédelem nevű Facebook-oldal felhívását, amelyben a lufieregetés problémájára hívják fel a figyelmet.

Ennek apropója az volt, hogy egy kisfiú születésére szélnek eresztett lufit talált egy fiatalember a természetben, és ezért levelet írt a gyermeknek.

Ebben úgy fogalmazott,

kívánom, hogy mire felelősségteljes felnőtt leszel, addigra ismerd meg a Tapió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet eme szép kaszálóját, ahova most, az érkezésed alkalmából, a jelen kevésbé felelősségteljes felnőttjei ezt a lufit juttatták. Remélem még lesz szerencséd azokhoz a védett állat és növényfajokhoz (utóbbiból kettőt elrejtettem a képen, a leggyorsabb megfejtő ingyenesen részt vehet egy tetszőleges vezetett túrámon) amelyek ezen a területen élnek, és amelyet a jelen felnőttjei sajnos tucatnyi módon veszélyeztetnek.

Hozzátette, boldog életet kíván a kisfiúnak boldog életet egy olyan világban, ahol a csecsemők már az anyatejjel szívják magukba a páratlan magyar táj szeretetét és tiszteletét.

És kedves jelen felnőttjei, kérlek osszátok meg ezt a felhívást, hátha eljutnak jó kívánságaim a családhoz. És hátha eljut azokhoz a boldog családokhoz, akik gyermekáldást, menyegzőt, ezüst arany vagy épp gyémántlakodalmat ünnepelnek. Esetleg ballagnak, szülinapoznak, vagy csak bármilyen alkalomból lufik szélnek eresztésére készülnek. Kérem őket, ne tegyék! Ugyanis a lufik elengedése a pillanatnyi öröm után bosszúságot, szerencsétlen esetben akár vétlen állatok halálát is okozhatja

– magyarázta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik