Életmód

Könyvtárat nyitottak a keszthelyi városi strandon

Napilapokat, magazinokat is lehet kölcsönözni.

Mintegy 300 könyvből és 60 féle újságból, magazinból válogathatnak az olvasni vágyók a keszthelyi városi strandon, tudósít a TV Keszthely.

A hagyományoknak megfelelően könyvekkel, napilapokkal és folyóiratokkal is várja az olvasókat a Fejér György Városi Könyvtár a keszthelyi strandon. Az intézmény több mint egy évtizede nyújt strandkönyvtári szolgáltatást, amelyet sok helybéli és turista ki is használ. A kölcsönzés mellett könyvbörze is várja az érdeklődőket, itt a könyvtár kiselejtezett köteteiből válogathatnak az olvasók.

A strandkönyvtár idén új helyszínre költözött. A Városi Strand főbejárata mellett, egy fedett teraszos épületben lehet a könyveket, folyóiratokat kölcsönözni. Az intézmény munkatársai azt mondják, nagy könnyebbség nekik a fedett terület, hiszen így nagyobb biztonságban vannak a kötetek

– írja a portál.

A Fejér György Városi Könyvtár beiratkozott olvasói a megszokott rendben, az olvasójegyükkel vehetik igénybe a szolgáltatást. A Keszthelyen nyaraló vendégek pedig egy rövid regisztrációt követően kölcsönözhetnek. A folyóiratokat ingyenesen, egy órára lehet elvinni, a könyvkölcsönzés esetében kaucióra van szükség, ezt azonban a kötet visszaszolgáltatása esetén visszaadják.

A fák alatt babzsákok és székek is várják az olvasókat. Itt akár a napilapokat is ki lehet olvasni, de pihenni is lehet egy jó könyv társaságában. A strandkönyvtár augusztus 19-ig várja az olvasókat minden nap 11-től 17 óráig.

Kiemelt kép: YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik