Virágzó vidékünk

Ingyenes könyvtár nyílt a tiszafüredi szabadstrandon

Fürdőruhában olvashatjuk kedvenc folyóiratunkat, míg a lurkók társasoznak a parton.

Július 2-án a tiszafüredi szabadstrandon megnyílt a város tóparti strandkönyvtára. A Tiszafüredi Városi Könyvtár munkatársai könyvekkel, folyóiratokkal, újságokkal és társasjátékokkal várják a vízpartra érkezőket.

Reggelit is kérhetünk a franciaágyba a bentalvós könyvtárban
A könyvszerető vendégek egyetlen kötetet vihetnek magukkal az ágyba.

A családosokra is gondoltunk, a legkisebbek az olvasás mellett színes ceruzákkal rajzolhatnak, és társasjátékozhatnak is a tóparton. Az olvasói igények alapján válogattunk olyan könyveket, amelyek könnyedebb szórakozást nyújtanak, gyorsabban elolvashatóak

– mondta Pirinyi Tünde könyvtárigazgató a Sokszínű Vidéknek.

Minden korosztálynak kínálnak könyveket a strandon – Fotó: facebook/Tiszafüredi Városi Könyvtár

Nagyjából száz kötetből válogathatnak az olvasók, romantikus történetek, szépirodalom, krimik, versek, fantasztikus és kalandregények egyaránt szerepelnek a kínálatban.

A gyermekeknek elsősorban meséket és kalandos történeteket kínálunk. Minden korosztálynak hoztunk hetilapokat, többek között Nők Lapját, Dörmögő Dömötört, Kiskegyedet, és a Természet Világát tallózhatják olvasóink

– tájékoztatott az igazgatónő.

A szolgáltatás ingyenes, a helyben használat biztosított. Azoktól is csak néhány adatok kérnek el, akik kölcsönözni is szeretnének. A vízparti faházat a helyi önkormányzat bocsájtotta a könyvtár rendelkezésére.

A tiszafüredi strandkönyvtár ingyenes szolgáltatásait július 31-ig keddtől szombatig 11-17 óráig vehetik igénybe a vendégek.

Könyves pavilonná alakítottak át egy régi telefonfülkét Győrben
Egy kisszéket is elhelyeztek benne, esténként pedig világítás segít az olvasásban.

Kiemelt kép: Facebook/Tiszafüredi Városi Könyvtár

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik