Életmód

100 évesen még horgászik és rejtvény fejt az egykori kőműves

A napokban újították meg a jogosítványát.

Századik születésnapját ünnepelte a napokban a Kisújszálláson élő Horváth Károly, akinek gazdag életútjában csak a második világháborús évek okoztak törést, amikor hónapokat töltött hadifogságban, írta a Szoljon.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács
Egyszer volt influenzás, és kétszer járt orvosnál a hadifogságot is átélt Laci bácsi.

Károly bácsi Túrkevén született 1920. szeptember 22-én. Az általános elvégzése után kőművestanulónak jelentkezett, majd a végigjárta a ranglétrát. Inasként kezdte szülővárosában, majd 1960-ban Kisújszállásra költöztek feleségével, ahol azóta is él. Nyugdíjba vonulásáig kőművesként a helyi építőipari ktsz-ben dolgozott, majd a nyugdíj mellett évekig kisiparosként tevékenykedett.

Az idős úr hatvankilenc évet élt együtt szeretett feleségével, aki egészen tavalyig a biztos családi hátteret jelentette számára. Azóta is keveset van egyedül, mert a lánya naponta meglátogatja.

A 100 éves férfi naponta kimegy horgászni a helyi horgásztóra, ezért meglehet, hogy ő az ország legidősebb horgásza. Otthonában ma is kertészkedik, van baromfi is a pitvarban, agytornájának pedig fontos fontos része a napi sudokufejtés.

Gyógyszert nem szedek, sok gyümölcsöt eszem, orvoshoz sem járok, bár a napokban voltam, mert megújíttattam a jogosítványomat. Előtte elküldtek látás- és egyéb vizsgálatokra, ahol mindent rendben találtak, így papírom van róla, hogy egészséges vagyok

– mondta a portálnak Horváth Károly, akinek további jó egészséget kívánunk.

Kiemelt kép: Facebook/Munkás Horgász Egyesület Téglagyári Tó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik