Életmód

Boldog Föld néven bolygóbarát bolt nyílt Wekerlén

Megnyílt a Boldog Föld csomagolásmentes bolt, ahol úgy vásárolhatunk minőségi termékeket, hogy közben a környezetünket is védjük.

Október 10-én megnyitott Wekerlén a Pannónia út 32. alatt a Boldog Föld nevű környezetvédő bolt.

A bolt családi vállalkozásként indult. Egy házaspár, Mravik-Gálán Laura és Mravik Gusztáv ötlete volt, hogy Wekerle egyik hagyományosan üzletnek készült helyiségében megnyissanak egy ilyen ökológiailag tudatos boltot. Céljuk, hogy a múlt értékeit ötvöződjenek a mai kor környezetvédelmi törekvéseivel. Aszalványokból, hüvelyesekből, tönköly tésztákból, lisztekből, szépítőszerekből széles a kínálat, de nem csupán a csomagolásra is figyelnek az ötletgazdák.

Mindenki a saját dobozába, üvegébe, szütyőjébe viszi haza a kiválasztott termékeket. Szépítőszerek kategóriáját a testápoló, ajakápoló, hajbalzsam, hajsampon, hyaluron savas arckrém, kézkrém, dezodorok… kaphatók. Kimérve, illetve visszaváltó tégelyekben.

A bolt létrejöttét több szinten is segítette a Kispesti Önkormányzat. Egyrészt az üzletnek helyet adó ingatlant a kerület adja bérbe, másrészt a felújításokat a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet, a VAMÜSZ végezte. Kispest polgármestere, Gajda Péter volt a megnyitó díszvendége, így az üzlet tulajdonosaival együtt avatták fel a boltot.

Az önkormányzat számára is fontos minden olyan kezdeményezés, amely a környezet védelméről, a káros műanyagok felhasználásának és a hulladék termelés visszaszorításáról szól

– nyilatkozott a polgármester.

A Boldog Föld megnyitóján részt vett a Dél-pesti Klímakör is

Wekerlén új csomagolásmentes bolt, a Boldog Föld fogadja mostantól azokat a vásárlókat, akik tudatosabban, kevesebb szemetet termelve kívánnak élni. Az egészen egyszerű dolgoktól kezdve, mint a szezámmag, vagy az ételecet, az egzotikusabbakig, lásd helyben készült magvajak, kókusztej, számtalan fantasztikus dolgot láttunk a polcokon

– írta Gy. Szabó Csilla a Klímakör tagja.

Vigyázz a Földre! Ez az egyetlen bolygó, ahol kapni csokoládét!

– szól a bolt mottója. És fontos, hogy ne felejtsünk el saját, lehetőleg textil szatyrot vinni, mert itt nem kap zacskót egyetlen vásárló sem.

Fotók: Facebook/Gajda PéterDél-pesti Klímakör

Mindent helyből árulnak Szeged első csomagolásmentes boltjában
Itt környezetbarát módon vásárolhatunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik