Életmód

Csomagolásmentes termékekkel harcol a pazarlás ellen a pécsi üzlet

A Zöld Blokk így harcol a pazarlás, és a műanyagok használata ellen.

Korábban többször beszámoltunk róla, hogy örvendetesen szaporodik azoknak a cégeknek, és magánszemélyeknek a száma, akik sokat kívánnak tenni a pazarlás, és a műanyagok használata ellen.

A baranyai megyeszékhely Zöld Blokk nevű üzlete most szintén óriási lépést tett a hulladékmentes jövőnkért, csomagolásmentes módon kínálja termékeit a pécsiek számára.

Bambuszból készült, komposztálható evőeszközkészlet gyermekeknek – Fotó: facebook/Zöld Blokk

Luffatökből készült szivacs, bambusz evőeszköz készlet, környezettudatos, helyik kézműves vászon táskák – csak néhány termék azok közül, melyekkel a Zöld Blokk hadat üzent a felesleges csomagolóanyagoknak, és a műanyagoknak.

A Zöld Blokk visszatérő vásárlói jól tudják, hogy vászonszatyrot, üres üvegtégelyt, vagy kisebb dobozt mindenképpen érdemes magukkal vinni a boltba.

A kimért magvak, száraztészták, olajok, gyógyteák és a termelői méz is Pécs környéki termelőktől származnak. Az élelmiszerek mellett természetes kozmetikumok, kézműves babaholmik és más, helyi termékek megvásárlásával is az itt élő közösséget támogatja az üzlet vevőköre.

Lebomló, bio szemeteszsákok, kukoricakeményítőből, méhviaszos csomagolókendők, textil kenyeres zsákok: éppen ideje megtanulnunk ezeket a kifejezéseket.

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Kiemelt kép: facebook/Zöld Blokk

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik