Életmód

Mezőgazdasági hulladékból készül az új, lebomló csomagolás

Termékek csomagolására és élelmiszer tárolásra is felhasználható.

Olyan jó érzés, hogy a hírek végre arról szólnak, hogy az emberek megpróbálnak tudatosan változtatni, mert rájöttek, hogy a környezettudatosság nem csak abból áll, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, hanem abból, hogy egyáltalán nem termelünk szemetet.

Ehető csomagolóanyagot fejlesztettek a tengeri teknősök védelmére
A környezetbarát lépéssel hosszabb távon tengeri állatok tízezreit menthetik meg.

Mi emberek lassan ráébredünk, hogy a a műanyagszennyezés probléma, és ezen változtatni kell, mielőtt még nem csak néhány faj, hanem az összes élőlény kihal. Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig se bomlik le, meg kell értenünk a környezetünkre gyakorolt ​​hatását, és el kell követnünk mindent, hogy kevesebb műanyag legyen a Földön.

Szerencsére itt egy új, műanyagmentes csomagolási kezdeményezés, amely véget vethet a műanyag szennyezésnek, írja a Bored Panda.

Lengyelországban Roza Janusz ötlete alapján egy „SCOBY” -nak keresztelt szuper csomagolási alternatívát fejleszt a MakeGrowLab. Ez a csomagolás helyi mezőgazdasági hulladék felhasználásával készül, és nem csak termékek csomagolására, hanem élelmiszer tárolásra is felhasználható.

A legjobb az benne, hogy 100% -ban lebomlik, így nem marad szemét utána, s közben még a talaj regenerálásában is segít. A SCOBY-ból készült anyag előnye még, hogy helyi erőforrásokból, helyben termesztett melléktermékekből készíthető.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Attention everyone!! We have some wonderful news. MakeGrowLab will be moving to a new and improved location. These are some exciting times for us all. During these next few weeks we will be working very hard to bring you and the rest of the world, revolutionary materials. Stay tuned to see what changes will come. Feel free to subscribe now on our website for exclusive news and promotions. #futurematerials #futurefarming #growingmaterials #cradletocradle #wrappingpaper #foodwrapper #foodwaste #fermentation #biodesign #compostablepackaging #ediblepackaging #biodegradable #plasticfree #plasticalternative #biomaterial #biorevolution #biodesign #biotextile #biotechstartup #startup #sustainableinnovation #climatechange #climatestrike #circulardesigners

MakeGrowLab (@makegrowlab) által megosztott bejegyzés, Márc 18., 2019, időpont: 2:27 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Facebook/ MakeGrow

Csillagos ötöst érdemel környezettudatosságból a debreceni Cekker
Öröm ide betérni, és jót is teszünk vele.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik