Mozaik

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban

A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

A Cairo Coffeeshop -nak zseniális megoldása van az egyszer használatos műanyag poharak kiváltására, írta a sceeneats.com.

A felelőtlen emberi tevékenység egyik látványos, elszomorító jele a világtengerek lehangoló állapota. Hatalmas műanyagpalack szigetekkel együtt tengeri teknősök ezrei és más, veszélyeztetett tengeri állatfajok egyedei sodródnak a kihalás szélére.

Korábban többször hírt adtunk olyan kezdeményezésekről, melyeket emberek, vagy cégek indítottak a műanyag elleni harc jegyében. Ehető szívószálak, otthon készült bevásárló szatyrok, és más okos, egyszerű ötletekkel minden ki tehet Földünk sokszínű élővilágának megóvásáért.

A világtengereken úszó, óriás szemétszigetek többsége műanyaghulladék – Illusztráció – Fotó: Pixabay

A közelmúltban az egyiptomi kávézó remek ötlettel jelentkezett, öko-s megoldásával száműzte a műanyag poharakat üzletéből.

A környezet megóvása érdekében talán sohasem találtak ennyire finom megoldást, amivel az egyiptomi főváros egyik kávézója rukkolt elő. A reggeli kávét a vendégek ropogós csokoládé bevonatú csészéből élvezhetik, miközben a tengeri teknősök megmentését is segítik.

A Coffeeshop Khan El Bon az italait kis méretű, csokoládéval bevont süteményekből készült csészékben szolgálja fel, így a kairói kávézóban elkortyolt reggeli eszpresszó fogyasztásával a vendégek hozzájárulnak a környezetvédelem ügyéhez.

Kiemelt kép: sceeneats.com

Mikroműanyagokat találtak tengeri teknősök gyomrában
A vizsgált 102 állatban több mint 800 szintetikus részecskét találtak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik