Életmód

Összefogott a közösség: enyhítették a két hónapra bezáratott pékség büntetését

Getty Images
Getty Images

Egy helyi házaspár kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek a nagyatádiak egy helyi pékségért, amit azt követően záratott be két hónapra a rendőrség, hogy az idősek vásárlási idősávján belül kiszolgáltak egy 65 évnél fiatalabb vásárlót.

Stoffné Perák Márta, az aláírásgyűjtés ötletgazdája a sonline.hu megkeresésére arról beszélt,

minket, vásárlókat is ugyanúgy megbüntettek az intézkedéssel, mint a tulajdonosokat. Sokalljuk a hatvan napot, szeretnénk, ha karácsony előtt újra kinyithatnának a mi örömünkre is.

Bár az Európa Pékség tulajdonosát nem ismerik, csak az eladókat, ők mindig barátságosak velük.

Advent időszaka van, Jézus Krisztus eljövetelét várjuk. A szeretetről kell, hogy szóljon ez a pár hét, ezért igyekszünk az ügyért összefogni, ahogy tudunk

– fogalmazott.

A környék szinte azonnal megmozdult, rengetegen írták alá a petíciót egyetlen nap alatt.

Hogy ennek hatására-e vagy sem, egyelőre nem tudni, de a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a sonline.hu érdeklődésére közölte, hogy a bezáratott nagyatádi pékség ügyében a helyi rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.

Mivel az alkalmazott szankció az országos átlaghoz képest szigorúbb volt, az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt. Vagyis enyhítette a büntetést: a bezárást hét napra csökkentette és a bírság összegét pedig mérsékelte

– közölték.

Kapcsolódó
Nemes felajánlást tett a járvány frontvonalában dolgozóknak egy siófoki szálloda
A hotelt üzemeltető vállalkozó tavasszal is segített.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik