Életmód

100 borsodi kisgyerekhez jut el a jótékonykodó karácsonyi angyal

Raczkocki Gergely
Raczkocki Gergely
A fiatalember önkéntes akcióval kívánja szebbé tenni a gyermekek ünnepi hangulatát.

Az egyik leghátrányosabb helyzetű megyénkből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Széphalomról származik Raczkocki Gergely fiatalember, aki a szívén visel mindenfajta jótékonykodást, és fontosnak tartja, hogy decemberben még inkább összefogjanak az emberek a jó célért, hogy a nehéz sorsú kisgyermekeknek is mosolyt csaljanak az arcukra karácsonykor.

Gergely ezért is döntött úgy, hogy felkeres cégeket, és megvásárol tőlük játékokat, vitaminokat és szaloncukrot, hogy kis szeretetcsomagot állítson össze az őt támogató szponzorok segítségével, a saját anyagi lehetőségeivel kiegészítve az ajándékozást.

A Wasserburg, a Smb Best Kft., a Sanimix Kft., a Resonator Kft. és a Kontex Kft. ajándékait összegyűjtve egymaga csomagolta be azokat az adományként kapott, szépséges karácsonyi vászontasakokba.

A Szütyő Challenge csoport varrta az újrahasznosítható ajándéktasakokat.

Raczkocki Gergely

A civil szervezeteket már tavasszal kimerítette a járvány, erejük fogytán van, ezért a csomagok összeállításával és kiszállításával nem is akarom terhelni őket. A 4-8 éves korosztálynak készítettem a kis ajándékokat, melyek színes ceruzát, szaloncukrot, építőjátékot, gumivitamint tartalmaznak

– fogalmazott a fiatalember.

Sajnos a koronavírus miatt nehézkessé vált a csomagok szétosztása. A helyi szervezetekre nagy terhet ró, hogy betartsák a járvány miatt bevezetett előírásokat, kapacitás hiányában nem tudták vállalni a csomagok szétosztását.

Személyesen viszek 50 csomagot Felsődobszára egy óvodába, az ország egyik leghátrányosabb régiójába. Itt az óvó nénik az ebéd mellé odaadják majd a gyerekeknek naponta a vitaminokat és a szaloncukrot, a játékot viszont a fa alatt bonthatják ki a kicsik a családjuk körében

– avatott be a részletekbe Gergő.

Raczkocki Gergely

Gergő még keres 50 olyan jószívű, felelősségteljes sátoraljaújhelyi vagy környéki “angyalt”, akik vállalják, hogy december 24-én este a szomszédjukban, környezetükben lakó, szegény sorban élő vagy bajba jutott családnak az ajtaja elé leteszik a csomagot. Mindez szigorú inkognitóban történik majd, hogy a megajándékozottnak csak az örömre legyen gondja.

Gergőnek nincsenek még gyerekei, de boldog, hogy most mégis száz kisgyermeknek szerezhet örömet, és a segítségével átélhetik a karácsonyi csodát.

Szeretném, ha a megajándékozott család átélné a karácsonyi csodát, és közben a szomszédság is erősödne. Hiszek a pozitív példa erejében, és bízom abban, hogy így talán nyitottak lesznek az emberek a körülöttük élőkre, elindul a kommunikáció a kis közösségben, és az a nagy közösségekre is jó hatással lesz.

Kapcsolódó
Hódít az új környezetbarát kihívás, a szütyőzés
A szütyő challenge célja a környezettudatos vásárlás elterjesztése országszerte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik