Életmód

Felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők szilveszter éjszakára

Getty Images
Getty Images
Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára, erről számolt be közleményében az állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

Ovádi Péter kezdeményezésére a rendőrség 2020. december 31. 20 óra és 2021. január 1. 5 óra között az állatok védelme érdekében elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendeletben meghatározottak szerint készült dokumentumot igazolásként.

A miniszteri biztos kiemelte, az együttműködés újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között, egyúttal megköszönte az országos rendőrfőkapitány segítségét és a rendőrség szakmai és emberi támogatását.

Hozzátette, az igazolást csak azon civil szervezeteknek fogadja el a Rendőrség, akiknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy ha a civil szervezetnek bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, akkor azt jogszerűen teheti meg az igazolás birtokában, ugyanakkor az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

Kapcsolódó
Lélekemelő film készült az állatok gyógyítóiról és megmentőiről
A Szárnyak Sorsa című film betekintést nyújt a Mályi Madármentő Állomás mindennapjaiba.
Olvasói sztorik