Életmód

“Csak az számít, amit tudsz, és nem az, hogy kit ismersz”

Molek Csaba
Molek Csaba
Személyes élményei során megtapasztalta, milyen olyan közegben dolgozni, vagy versenyezni, ahol az számít, amit tudsz, és nem az, hogy kit ismersz. Szeretné ezt a szemléletet itthon is elültetni az emberek, a szakmabeliek gondolkodásában. Jön a Barber on the Road szeminárium sorozat.

A Salgótarjánban élő fiatal fodrász, Schneiker Lillu, a nógrádi megyeszékhelyen a The North Barber and Beauty Salon vezetője a korábbi években több nemzetközi szakmai megmérettetésen tette már le a névjegyét, miközben új és új kihívásokon gondolkodott.

Kapcsolódó
Fazont adott Európának a fiatal magyar fodrászlány
14 férfi vetélytársával egyedüli hölgyként versenyzett.

Mindez olybá sikeredett, hogy a fodrász hölgy mert nagyot álmodni:  2021-ben szeminárium sorozatot indít, melynek fő célja a közösségépítés, ismert külföldi és hazai szakemberek megismertetése, a szakmai tudásbővítés és a kapcsolatépítés.

Azt tapasztalom, hogy a mi szakmánkban minőségi szakemberekből nagy hiány van az országban, ezért kezdtem el szervezni a Barber on the Road programjait. Itt mindenképpen olyan borbélyokat szeretnénk fogadni, akikben ég a szenvedély a tanulás iránt és szeretnének együtt, közösen és egyénileg is fejlődni, mert alázatosak a szakma iránt

– említette Schneiker Lillu.

Barber on the road

Az ötletgazda és főszervező külföldön látott már hasonló rendezvényeket, és évről-évre egyre színvonalasabb programoknak volt részese. Ahol versenyezett, ott megismerkedett a szervezőkkel, akik közül többen támogatják a salgótarjáni rendezvényt. Ezért sem véletlen, hogy egy olyan nemzetközi csapat áll mögötte, akik tapasztalataikkal és szeretetükkel nagyon sok erőt adnak az előkészítésben, és majd a lebonyolításban is.

A Barber on the Road ars poeticája

Az ötlet egy önmagamnak feltett költői kérdéssel indult: miként hagyhatnék lábnyomot az idő homokjában, illetve – mivel mások támogatása soha nem állt tőlem távol -, hogyan támogathatnám a szakmát és a kollégákat? Az elmúlt években volt szerencsém megtapasztalni, hogy milyen olyan közegben dolgozni, vagy versenyezni, ahol az számít, amit tudsz, és nem az, hogy kit ismersz. Ezt a szemléletet nagyon jó lenne itthon is elültetni az emberek gondolkodásában, mert véleményem szerint a tudás az élet minden területén a legfontosabb tényező

– fogalmazott Lillu.

A Barber on the Road projekt első negyedévében nemzetközi szeminárium sorozatra kerül sor, mely egy mentori napból és kétnapos szemináriumból áll.

Barber on the road

A mentori nap díjmentes, de – éppen a szakmai elkötelezettség okán – regisztrációhoz kötik a részvételt. Ezért egy rövid levélben vagy egy rövid videóban közölhetik a jelentkezők, miért szeretnének részt venni a mentori napon.

A mentori napon 10-18 óra között több hajvágást is láthatnak majd az érdeklődők, legfőbbként olyan technikákkal készült formákat, amivel szakmai tudásukat tudják fejleszteni és vendégeik igényeit még magasabb szinten tudják kiszolgálni a kollégák. A bemutatókat minden alkalommal egy-egy külföldi és magyar fodrász tartja

– mondta a programról az ötletgazda.

A jelentkezők online pályázaton keresztül a munkáikat bemutató fotóval – jelképes összegért, 5 ezer forint/kép – pályázhatnak, hogy azok zsűrizése után színpadra állhassanak a világhírű külföldi szaktekintélyekkel. Természetesen csak azok jelentkezhetnek, akik szakmai bizonyítványukat is mellékelik.

A mentori napot követő – alkalmankénti kétnapos – szemináriumokon történő részvételért fizetni kell. Ezeken a napokon csak az ismert külföldi „sztárvendégek” tartanak bemutató előadásokat.

Az első negyedéves program szemináriumai keretében a nemzetközi fodrászéletben elismert Josh Omera Patel (@barberjosh.o.p.) és Charlie Gray (@charliegray248) angol, illetve Hayden Cassidy (@hayden_cassidy) ír szaktekintély tart előadásokat.

Barber on the road

A mentori napokon a salgótarjáni Földi Geri (@gblendz), Buzassy Steven (@steven_buzassy) és Lillu Schneiker (@lillu_schneiker) is tart bemutatót. Bár minden előadó más-más stílust képvisel, várhatóan nagyon jól és látványosan passzolnak majd egymáshoz az általuk készített frizurák.

A Barber on the Road 2021 első három hónapjának időpontjai

  • 2020.02.19-02.21.
  • 2020.03.19-03.21.
  • 2020.04.23-04-25.

Mentori nap: Csészike Rendezvényház, Salgótarján, Ötvözetgyár út 5/B.

Fizetős szeminárium: The North Barber and Beauty Salon, Salgótarján, Füleki út 3.

Jelentkezés és érdeklődés: barberontheroad@gmail.com

Instagram: @the_barber_on_the_road

Facebook: @barberontheroadcompany

Amennyiben a koronavírus-járvány miatti korlátozások a tervezett időpontokban nem teszik lehetővé a programok megtartását, abban az esetben a lehetséges legrövidebb időn belül pótolják a programokat.

A programsorozatot a Sokszínű vidék is támogatja.

Szponzorált tartalom

A cikk a The North Barber and Beauty Salon támogatásával készült.

Kapcsolódó
Sok mindent elárul egészségünkről az ősz haj
Ezek már az öregség jelei, függetlenül attól, ha a húszas éveink elején vagy a harmincas éveink végén teszik próbára hiúságunkat. De ha jobban megvizsgáljuk, az ősz haj többet is elárulhat rólunk, mint a korunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik