Életmód

Készülnek a hétvégi turistarohamra Kékestetőn

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter
Folyamatosan számítani lehet a rendőri jelenlétre a parkolók környékén.

Mint azt a múlt héten megírtuk, szombaton és vasárnap is megtelt az ország csúcsa. Olyan sokan kívánkoztak a természetbe, hogy Kékestetőn és Mátraházán megteltek a parkolók, ami hosszas várakozást eredményezett.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy nagy mértékben nőtt az érdeklődés Kékestető iránt, melynek következtében rengetegen érkeztek a Mátrába. A jelenlegi, pandémiás időszakban különösen fontos, hogy megakadályozzuk a tömeges csoportosulásokat, ezért a Gyöngyösi Városrendészet kollégái Mátraházán és Kékestetőn is jelen lesznek a hétvége folyamán, és tájékoztatást adnak a feljutási lehetőségekről, illetve szükség esetén lezárják Mátraházán a Kékestetőre vezető utat. A rendőri jelenlétre tehát egész hétvégén számítani lehet

– figyelmeztet a közelgő hétvége várható turistarohamáról Facebook bejegyzésében Kékestető hivatalos oldala.

A kékestetői sípályán szánkózni továbbra is tilos. A sípálya egyelőre zárva tart, s amint a nyitás feltételei adottak lesznek, tájékoztatják a közvéleményt.

Gyöngyös polgármestere a kormányrendelet alapján felhatalmazást kapott arra, hogy feladatkörében eljárva rendelkezzen arról, hogy a városban továbbra is érvényben maradjon a kötelező maszkhasználat. Ennek értelmében továbbra is maszkot kell viselni a közterületeken és az épített területeken Gyöngyösön, Farkasmályban, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán, Kékestetőn

– tájékoztatnak.

Maszk nélkül tartózkodni csak a parkokban, a zöldterületeken és az erdőben lehet.

A fentieken túl Kékestetőn kötelező a maszkhasználat a vendéglátó egységek területén. A Kékestető Sícentrum COVID-19 protokollja minden a területen tartózkodó személyre nézve kötelező.

Kapcsolódó
Hózápor vitt karácsonyi hangulatot Kékestetőre
Mintegy 30 percen át hullottak a hópehelyhek, kifehéredett a az ország csúcsa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik