Életmód

Tízből kilenc magyar tervez nyaralást

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán
Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is - derül ki a Szállás.hu legfrissebb felméréséből.

A portál MTI-nek küldött szerdai közleménye szerint a válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez.

Kapcsolódó
Miért Sarti a magyarok paradicsoma?
Nagyon sok magyar turista visszatérő vendég a picinyke görög halászfaluban.

Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerűek lesznek, és sokan látogatnak majd el az Őrségbe, a Mátrába és a Tisza-tó partjára is. A nemzetközi célpontok közül Horvátország, Olaszország és Görögország iránt fokozott az érdeklődés a válaszadók körében.

Az online kutatás szerint a szállásadók rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek nem kell előleget fizetnie, lemondható vagy módosítható az időpont.

A szállástípusok közül a hotelek (34 százalék), apartmanok (31 százalék) majd a panziók és vendégházak (27 százalék) a legnépszerűbbek, de lesznek, akik rokonoknál vagy saját nyaralóban szállnak meg.

A kutatásban részt vevők többsége beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával akár külföldi vagy belföldi nyaralás kedvéért is, míg 35 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy még nem tudja, mit tenne.

A kutatást január 21. és január 29. között készítette a Szállás.hu a magyar lakosság körében. Bár az nem reprezentatív az ország teljes lakosságára, az eredmények alkalmasak a trendek bemutatására

– írták.

Kapcsolódó
Piran
Kelet-Európa Svájcának a tengerpartja is szenzációs
Adunk pár tippet, hova menjünk, és eláruljuk, miért is érdemes felfedezni a szlovének kicsi mediterrán tengerpartját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik